Pencil Project program gratuit de creat schite si forme

Planificarea si crearea unei schite a ideilor inainte de a le pune in practica este o foarte buna calitate pe care dezvoltatorii s-au invatat sa o implementeze. In dezvoltarea unui site, conceptul wireframe, care este o diagrama / schita a unui site gata de a fi predata unui designer grafic, rezoneaza cu aceasta necesitate. Pencil Project este un instrument menit sa ajute persoanele creative sa isi expuna, schiteze, analizeze si finalizeze propriile idei folosind o gama larga de elemente inclusiv forme comune, elemente de baza web dar si multe altele. Acestea pot fi exportate in format PNG, SVG, HTML, PDF si ODT pentru aplicatii in domenii diferite de dezvoltare.


De indata ce instalarea este incheiata, puteti folosi Pencil Project pentru a incepe crearea diagramei. Aplicatia este construita pe platforma Firefox, interfata fiind similara cu a browser-ului. Bara laterala din stanga prezinta o varietate de elemente de baza si avansate pe care le puteti utiliza in crearea detaliilor figurilor din spatiul de lucru, prin glisarea acestora spre dreapta. Dublu click pe o figura permite introducerea textului, pe cand click dreapta ofera posibilitatea accesarii proprietatilor, setarea culorilor, aliniament, fonturi, margini, redimensionare etc.

Puteti plasa elementele favorite sau alte noi elemente in tabul My Styffs pentru a facilita accesul. Mai mult decat atat, fereastra Common Shapes permite utilizarea elementelor de baza cum ar fi inserare imagini, bullet-uri, linii, text, forme, etc. Sectiunea Basic Web Elements este foarte folositoare pentru dezvoltatorii web, si are drept scop economisirea timpului prin furnizarea celor mai folosite elemente pentru proiectarea wireframe-urilor.

blank

Pentru dezvoltatorii de soft, interfata produsului are o mare importanta. Sectiunea Sketchy GUI ofera elemente foarte folositoare pentru crearea prototipurilor. Acum, aveti posibilitatea creeri interfetelor folosind text HTML, taburi, bara de derulare si proces, caseta de mesaj, cadre ferestre, liste, campuri si meniuri.

blank

Pentru a adauga continut creativ pentru tema domeniului folosit de voi in Pencil Project, meniul Tools permite accesarea Stencil Generator si browser-ul Clipart pentru cautarea si selectarea materialelor relevante pentru proiectul vostru.

blank

Planul final poate fi apoi exportat ca un document in diferite formate inclusiv pagini HTML, imagini PNG, PDF si multe altele.

blank

In concluzie, acest utilitar este foarte practic designerilor si dezvoltatorilor pentru a converi ideile in realitate. Programul suporta: Linux, Mac OS X, si Windows. Un add-on pentru Firefox este de asemenea disponibil gratuit.

 Descarcati Pencil Project

Ultuma actualizare 7 June 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.