Cum actualizam programele din calculator cu Kaspersky Software Updater

8 March 2015

Kaspersky Software Updater este o aplicatie care scaneaza programele din calculator si ne anunta care dintre acestea pot fi actualizate. Practic, acest program pus la dispozitie de catre dezvoltatorii de la Kaspersky verifica programele care sunt instalate in calculator si care nu sunt la ultima versiune disponibila.

De ce este foarte important sa pastram toate aplicatiile actualizate? Pentru a elimina orice gaura de securitate care poate exista pentru o anumita versiune a programului, dar si pentru a avea la dispozitie ultimele facilitati puse la dispozitie de catre dezvoltator.

Cel mai importat lucru ramane acoperirea breselor de securitate. Ceea ce e este si mai interesant, Kaspersky ne ajuta sa facem acest lucru.

Kaspersky ofera aplicatii de securitate, insa incep sa creeze si alte instrumente care tin de securitatea si protectia calculatorului si a utilizatorului.

Pe langa actualizarea obligatorie a sistemului de operare, este foarte important sa pastram si toate aplicatiile din calculator actualizate, iar aici ne va ajuta Kaspersky Software Updater.

Pentru moment, aplicatia se afla in stadiul de BETA, avand o lista oarecum limitata de aplicatii care vor fi scanate. Cand spun lista limitata, nu ma refer la cateva aplicatii, ci la o lista destul de lunga, dar nu suficienta pentru toti utilizatorii.  A iesit cu bine din stadiul BETA. O parte din aplicatiile pe care le poate scana sunt urmatoarele: Adobe AIR, Adobe Flash Player – Plugin & ActiveX, Adobe Reader, Adobe Shockwave Player, Sun Java, Oracle Java, Google Chrome, SeaMonkey, Opera, Firefox, Thunderbird si alte cateva. De retinut, lista va creste pentru ca acest instrument se afla in stadiul de testare.

Il puteti incerca si voi accesand acest link.

Dupa ce l-am descarcat si instalat, Kaspersky Software Updater a scanat sistemul si a gasit 4 aplicatii pentru care este necesara actualizarea.

kaspersky software updater fereastra principala

Interfata aplicatiei Kaspersky Software Updater

Dupa cum vedeti, aplicatiile care trebuiesc actualizate sunt urmatoarele:

kaspersky software updater beta

Kaspersky ne ajuta sa actualizam programele din calculator.

Aplicatia va fi lansata la fiecare pornire a sistemului de operare, asa ca eu va recomand sa o dezactivati. Este suficient sa rulati voi utilitarul la cateva zile sau o saptamana. Nu-i vad rostul sa pornesca de fiecare data. In plus, va aparea ocazional un mesaj in sistem tray in care suntem informatii in legatura cu alte aplicatii disponibile oferite de Kaspersky.

Pentru a nu permite lansarea aplicatiei Kaspersky Software Updater la fiecare pornire a calculatorului, aveti aici tutorial pentru eliminarea aplicatiilor de la startup in Windows 7, iar aici pentru Windows 8.1.

Ce urmaresc cei la Kaspersky cu lansarea acestei aplicatii? Ne ajuta sa pastram programele din calculator actualizate, astfel eliminam posibilele brese de securitate. In al doilea rand, si tind ca cred ca acesta-i scopul principal, cauta sa-si promoveze produsele principale prin metode care pot fi castigatoare atat pentru ei, cat si pentru utilizatori. Dupa cum am scris acum ceva vreme, nu exista ceva gratuit.

5 Comments

 • Marius 14 March 2015 at 11:35 am

  Pai Kasperky pe Linux? Avem nevoie de asa ceva acolo?! :)

  • Alexandru Ionut 14 March 2015 at 12:01 pm

   Chiar si acolo ai nevoie :)

  • Marius 14 March 2015 at 12:19 pm

   Pentru, pentru?! Au inceput sa arunce si acolo cu virusei?! :D

 • happyday 14 March 2015 at 6:33 am

  Vad ca folosesti in continuare Thunderbird. Eu am trecut pe EM Client care mi se pare mai potrivit nevoilor mele. L-ai incercat?

  • Alexandru Ionut 14 March 2015 at 10:36 am

   Nu l-am incercat. Multumesc pentru precizare. Am sa-l incerc astazi sau maine. Imi e suficient Thunderbird. Il folosesc atat in Windows, cat si in Linux. La munca folosesc Outlook, dar mi se pare aproape inutil atat timp cat dau sau raspund la mail-uri, iar uneori atasez si fisiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.