Aplicatie parental control pentru blocare site-uri si programe

Kurupira Web Filter este o aplicatie care permite blocarea site-urilor si  programelor instalate in calculator, pentru a nu fi accesate de diferite persoane care ne pot folosi laptop-ul sau PC-ul. In plus, cu ajutorul acestui program putem  controla timpul alocat de copii pe internet, blocand accesul dupa o anumita perioada de timp. Putem, de asemenea, verifica si ce site-uri frecventeaza utilizatorii calculatorului nostru.

Putem bloca accesul la diferite programe din calculator, aplicatii care contin proiecte importante, playere media, jocuri etc. Kurupira este foarte usor de folosit si simplu de configurat. Mai mult, putem urmarii o istorie completa sub forma unor rapoarte grafice cu privire la aplicatiile si domeniul folosit.

Atunci cand este lansat pentru prima data, programul va intreaba despre anul nasterii si domeniul de utilizare, dupa care va trebui sa setam un mail si o parola, astfel incat nimeni nu poate accesa aplicatiile in afara de noi. Acesta ruleaza in sistem tray, iar parola ajuta si in prevenirea inchiderii sau dezinstalarii din calculator. Taburile Web, Applications si Settings sunt situate in stanga, fiecare continand propriile optiuni. Sunt doua metode de a seta accesul; prima este reprezentata de introducerea adreselor de internet si numele aplicatiilor in lista de blocare, sau introducerea acestora in lista de permisiune. De exemplu, daca doriti sa blocati doar Google.com atunci introduceti adresa acestuia in Blocked websites list. Daca doriti sa permiteti accesul doar la Google, atunci introducem URL-ul in Allowed websites, iar restul site-urilor nu vor putea fi accesate.

Putem, de asemenea, introduce si exceptii pentru anumite site-uri sau aplicati, deci Kurupira nu va interveni asupra acestora. Aplicatia permite importarea site-urilor dintr-un fisier.txt, deci nu este nevoie sa introducem zeci de domenii. Daca facem click pe IM and Social network, acesta va contine o lista cu majoritatea retelelor sociale si aplicatiilor de chat precum Facebook, Oekut, My Space, Sonico, etc.. care activeaza controlul accesului la acestea. De asemenea, putem dezactiva accesul la internet dupa o anumita perioada de timp care poate fi configurata facand click pe butonul Time controls.

Asemenea blocarii site-urilor, blocarea accesului la anumite programe functioneaza asemanator. De fapt, este mult mai simplu. De exemplu, daca dorim sa blocam Microsoft Office Word, introducem si stocam in baza de date aplicatia Word.

O alta caracteristica foarte interesanta o gasim accesand tabul ApplicationsCaptured screen. Daca o activam, programul va incepe sa faca screenshot-uri dupa o perioada predefinita de timp si vom putea gestiona si vedea imaginile salvate facand click pe Captured screens.

blank

Daca dam click pe butonul Reports, putem observa un grafic cu utilizarea datelor selectate. Puteti monitoriza ambele domenii, atat internet cat si aplicatiile din calculator.

blank

Tabul Settings permite configurarea anumitor optiuni ale aplicatiei, cum ar fi modificarea prolei, notificarea prin mail, selectarea limbii si alte optiuni.

blank

 

Descarcati Kurupira

Ultuma actualizare 16 January 2022 by Alexandru Ionut

1 thought on “Aplicatie parental control pentru blocare site-uri si programe”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.