Chiar daca n-am avut prea mult contact cu aplicatia Kaspersky antivirus in trecut, am ales sa achizitionez doua licente pentru acesta, una pentru mobil (android), alta pentru calculator. Bineinteles, decizia am luat-o dupa ce am testat antivirusul o luna de zile pe ambele dispozitive.
Daca pentru Kaspersky Mobile Antivirus am achizitionat licenta pe 31 iulie 2017, pentru versiunea Windows a antivirusului am cumparat licenta pe 28 decembrie 2017.
Kaspersky Mobile Antivirus a costat 10,95€ pe un an de zile, iar varianta desktop (Kaspersky Internet Security) m-a dus 68,91€ cu tot cu taxe via PayPal. Nu stiu daca e mai ieftin platind cu MasterCard. Licenta pentru un an de zile.
N-am sa fac un review pentru Kaspersky Internet Security, dar va voi scrie cateva cuvinte despre el si de ce l-am ales.
In ciuda scandalului in care a fost implicata compania Kaspersky, antivirusul se bucura de o incredere foarte mare la nivel mondial. Aceasta incredere se datoreaza rezultatelor foarte bune ale acestuia in detectia si eliminarea virusilor, dar si protectia dispozitivelor unde acest antivirus este instalat.
In decizia de achizitionare a licentei pentru acest antivirus a contat si punctajul obtinut de Kaspersky in testele de pe av-test, legate de protectia si impactul de performanta pe care-l are asupra sistemului de operare. Pe langa asta, retineti ca l-am testat in varianta gratuita, inainte de a-l achizitiona. Nu m-am axat doar pe anumite rezultate obtinute de altcineva.
Kaspersky Mobile Internet Security are un impact minim asupra performantei telefonului mobil. Versiunea gratuita a aplicatiei nu a fost capabila sa-mi gaseasca un fisier infectat din telefon, scanand de nenumarate ori toate fisierele. Dupa ce am cumparat licenta si dupa o reactualizare a bazei de date a aplicatiei, Kaspersky a gasit si eliminat fisierul infectat la prima scanare.
La fel ca si in cazul aplicatiei pentru Android, Kaspersky Internet Security are un impact destul de mic asupra performantei calculatorului. Consuma putin sub 100MB RAM in modul de asteptare, fara a executa o scanare a sistemului. Impactul asupra browser-ului fiind la fel de mic. Acesta ruleaza in Windows 10, pe SSD, 8 GB RAM si i7 4700MQ.
Inainte de Kaspersky, am folosit Panda Free Antivirus ceva mai bine de un an. Am fost multumit de el si de impactul extrem de mic asupra performantei calculatorului. Pentru ca nu stiu de ce nu mai este luat in considerare de laboratorul av-test.org, m-a facut putin sa ma indoiesc de puterea acestuia de detectie si protectie, chiar daca n-am intampinat probleme cat timp l-am utilizat. Varianta BitDefender am exclus-o din start, tinand cont de experienta neplacuta avuta cu acesta.
Kaspersky Internet Security ofera foarte multe instrumente de protectie si monitorizare a traficului de date pe internet, poate analiza browser-ul Internet Explorer, poate actualiza aplicatiile instalate in calculator si care apar in baza lui de date, dar si multe alte chestii interesante.
Cele doua dispozitive, smartphone-ul si laptopul, mi le pot gestiona direct din contul MyKaspersky, de unde pot face foarte multe lucruri. Pot porni scanarea calculatorului, actualizarea bazei cu semnaturi a antivirusului, pot activa sau dezactiva anumite functii ale acestuia. Pentru telefon, pot urmari locatia acestuia, pot porni alarma in cazul in care telefonul este furat, pot sterge datele din acesta si multe altele.
In perioada urmatoare urmeaza sa mai achizitionez inca doua licente, una pentru mobil, a doua pentru un al laptop. Voi scrie, mai mult ca sigur, inca un articol despre Kaspersky dupa ce vor expira licentele si daca voi decide sa le reinnoiesc sau nu. Am debifat optiunea de auto-reinnoire a licentei dupa un an.
As aprecia orice opinie de la voi despre acest antivirus. Daca aveti intrebari despre acesta, voi raspunde in cel mai scurt timp posibil.
Cum poti spune asa ceva cand niste „savanti” au dat-o deja pe aia cu backdoor al rusilor?
Nu stiu, mie nu mi-e frica de rusi :))
prefer Bitdefender, are posibilitatea sa fie instalat pe 5 dispozitive ( desktop, laptop, mobil, etc ) si costa maxim 25 de euro. La inceput a costat chiar 15 euro.
Se poate pune si gratuit 3 luni de proba. Singurul dezavantaj la Bitdefender este ca a inceput sa stearga singurel tot ce nu-i convine, chiar daca nu sunt virusi. Acum un an nu facea asa si te lasa in pace cu tot ce aveai prin computer, acum trebuie sa am grija pt ca e curios rau si cauta toate programelele si le sterge rapid.