HDD Guardian monitorizeaza starea hard disk-ului

Daca suspectati ca hard disk-ul calculatorului incepe sa cedeze, recomandat ar fi sa-l verificati inainte de a fi prea tarziu. Putem monitoriza starea hard disk-ului cu ajutorul programului gratuit HDD Guardian.

Daca acum ceva vreme va recomandam CrystalDiskInfo pentru a verifica starea de sanatate a hard disk-ului sau a SSD-ului, acum a venit randul sa mentionez pe blog despre HDD Guardian. Acesta din urma fiind un program ceva mai complex, punandu-ne la dispozitie mai multe functii de monitorizare a starii hard disk-ului, dar si foarte multe alte detalii despre dispozitivul de stocare.

Ca fapt divers, hard disk-ul poate fi verificat de bad-uri chiar si din linia de comanda.

Putem considera hard disk-ul calculatorului una din cele mai importante, sau poate cea mai importanta componenta, datorita continutului stocat pe acesta. Pe langa sistemul de operare care este rulat de pe hard disk, acesta inmagazioneaza toate datele noaste importante. Fara un backup preventiv, cedarea hard disk-ului poate insemna ceva extrem de neplacut pentru utilizator.

Pentru a tine mereu un ochi asupra starii hard disk-ului, ne putem ajuta de HDD Guardian. Acesta monitorizeaza hard disk-urile si SSD-urile montate in sistem sau pe laptop.

stare sanatate hard disk

Atentie, programul necesita Microsoft .NET Framework 4.5.

HDD Guardian se foloseste de tehnologia S.M.A.R.T. pentru a furniza informatii referitoare la starea de sanatate a hard disk-ului, temperatura acestuia, erori si sectoare bad, erori ATA.

In fereastra principala, programul listeaza toate dispozitivele de stocare montate in sistem, plus cele mai importante informatii despre acestea.

De retinut, ceea ce am scris eu in acest articol sunt doar cateva cuvinte foarte pe scurt despre acest program de monitorizare a hard disk-ului, in ideea de a-l gasi rapid si de a mi-l aduce aminte atunci cand voi avea nevoie de el sau il voi recomanda cuiva.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.