FossaMail – client mail (64 biti) bazat pe Thunderbird

Sunt genul de utilizator care prefera sa verifice mail-ul din clientul desktop, nu direct din browser. Consider ca e mult mai avantajos sa folosim un program pentru mail decat sa folosim browserul. Programul preferat cu care verific mail-urile este Thunderbird. Acesta fiind disponibil si pentru Linux si Mac.

In acest articol am sa va prezint pe scurt un alt program cu ajutorul caruia putem verifica mail-urile. Acesta se numeste FossaMail si este o versiune optimizata bazata pe Thunderbird, dezvoltat de autorul Pale Moon.

FossaMail foloseste propriul profil in calculator, asa ca nu trebuie sa ne facem griji ca va interfera cu Thunderbird in cazul in care acesta este deja instalat in calculator, chiar daca programul pe care vi-l prezint este bazat pe Thunderbird si este compatibil cu toate plugin-urile si extensiile acestuia.

Ceea ce-l face mai interesant este disponibilitatea acestuia in varianta pe 32 biti cat si pe 64 biti. Nu merge pe Windows XP :). Din pacate, nu ofera suport nici pentru Linux sau Mac.

fossamail interfata

Interfata este foarte asemanatoare cu cea din Thunderbird, iar modul de configurare a mail-ului este acelasi. Foarte fi folosit chiar si pe post de cititor de feed-uri. Practic, nu cred ca o sa intampinati nici o problema in cazul in care doriti sa-l instalati si sa-l utilizati.

Cel mai mare motiv pentru care ar trebui sa fie ales in defavoarea Thunderbird ar fi suportul pe 64 biti.

Ultuma actualizare 14 September 2014 by Alexandru Ionut

1 thought on “FossaMail – client mail (64 biti) bazat pe Thunderbird”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.