Cum folosim laptopul sau pc-ul ca wifi hotspot sau repeater

Majoritatea persoanelor folosesc internet fie acasa fie la birou, conexiunea facandu-se de cele mai multe ori prin cablu. Routerele wireless, care permit partajarea conexiunii cu alte dispozitive compatibile wifi, incep de asemenea sa prinda popularitate si mai mare.

Routerele Wi-Fi au de obicei un loc fix. Asta inseamna ca daca dorim sa folosim internetul in afara zonei de acoperire, dispozitivul de emitere nu va trimite semnal la foarte mare distanta. O solutie practica la aceasta problema este cumpararea unui wireless repeater, un dispozitiv care amplifica / extinde semnalul wi-fi. Problema este ca un astfel de dispozitiv nu este deloc ieftin.

O alta solutie la fel de practica dar mult mai ieftina, este folosirea calculatorului sau a laptopului ca un wi-fi repeater. Cum facem acest lucru? Cu ajutorul unei aplicatii si urmand pasii de mai jos.

O cale simpla pentru a folosit un laptop ca un hospot wifi, este folosirea unor aplicatii gen: Connectify, MyPublicWifi sau Maryfi. Bineinteles, sa nu uitam de conexiunea la internet.

In continuare, voi lua ca exemplu Connectify. Urmati pasii de mai jos:

Pasul 1: Facem click pe tabul Settings si introducem un nume pentru hotspot-ul pe care il vom creea.[adsense float=”center”]

Connectify, creare wifi hotspot

Pasul 2: Vom tasta o parola care asigura accesul la internet. De preferat o parola cat mai puternica, pentru a bloca accesul persoanelor neautorizate sa acceseze conexiunea.

Pasul 3: Alegem tipul conexiunii pe care vrem sa o distribuim, din lista “internet to share”.

Pasul 4: Accesam tabul Advanced Settings si selectam interfata conexiunii de la Share Over. Nu uitati sa selectati si modul de securitate pe care il doriti pentru siguranta.

Pasul 5: Dupa ce am trecut prin toti pasii de mai sus, apasam butonul Start Hotspot. Calculatorul sau laptopul este pregatit sa impartaseasca semnalul internetului cu alte dispozitive.

Ultuma actualizare 6 July 2013 by Alexandru Ionut

1 thought on “Cum folosim laptopul sau pc-ul ca wifi hotspot sau repeater”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.