Cum folosim telefonul sau tableta pe post de tastatura si mouse?

Putem utiliza smartphone-ul sau tableta pe post de tastatura sau mouse, in cazul in care vrem sa controlam laptopul sau calculatorul de la distanta, lasandu-l pe birou sau pe masa, fara a ne apropia de el. Bineinteles, putem oricand cumpara o tastatura sau mouse cu conexiune wireless sau bluetooth, dar dispare farmecul.

Exista foarte multe aplicatii care permit utilizarea telefonului sau tabletei pe post de touchpad sau tastatura, insa am sa va prezint pe scurt doar una dintre ele, descoperita de catre mine in urma cu putin timp.

Indiferent daca utilizam un iPhone, iPad, o tableta sau telefon Android, accesam depozitul de aplicatii si instalam Air Keyboard. Aceasta aplicatie trebuie instalata atat pe telefon sau tableta, cat si pe calculator.

Cum utilizam telefonul sau tableta pe post de mouse sau tastatura?

1. instalam aplicatia Air Keyboard in telefon sau tableta. Gasim aplicatia in Play Store.

2. de asemenea, aplicatia trebuie instalata si pe pe calculator. O descarcati de aici.

3. lansam aplicatia pe calculator si ne asiguram ca a aparut in system tray. Dam click pe iconita aplicatiei si accesam optiunea Properties pentru a afla parola de care avem nevoie in etapa urmatoare

4. lansam aplicatia pe smartphone sau tableta, iar in cateva secunde ar trebui sa apara in lista de cautare numele calculatorului. Il selectam si va trebui sa introducem parola pe care am aflat-o mai sus.

Mai multe detalii puteti afla de aici. Aplicatia inca nu-i compatibila si cu Linux. Practic, daca rulati o distributie Linux+Gnu, atunci nu veti putea utiliza telefonul sau tableta pe posta de tastatura sau mouse.

Aplicatia este gratuita, insa va afisa o reclama pe telefon sau tableta. Nu-i extrem de deranjanta, depinzand de abilitatile voastre de a jonga pe ecranul telefonului fara a o atinge. Putem oricand sa o eliminam in schimbul a 0,75€.

ATENTIE. Trebuie sa instalam .NET Framework 3.5 (includes .NET 2.0 and 3.0), apoi dezactivam  firewall-ul, fie il setam ca aici. Restartam calculatorul si telefonul.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

3 thoughts on “Cum folosim telefonul sau tableta pe post de tastatura si mouse?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.