Cum a evoluat task managerul din Windows

24 June 2012

Task Managerul este una din cele mai folosite aplicatii si are o instorie foarte lunga. Acesta se prezenta in primele versiuni de Windows ca un mic instrument care inchidea sau comuta aplicatiile. De-a lungul anilor a fost imbunatatit cu multe functii noi, dar si cu o interfata in trend cu sistemul de operare.

Task Manager-ul este folosit pentru a inchide o aplicatie, pentru a afla informatii detaliate despre procesele care ruleaza, pentru a opri sau a porni un serviciu, pentru a monitoriza traficul pe retea si multe alte functionalitati.

1. Windows 3.0 Task List

Task Manager Windows 3.0

 

In imaginea de mai jos puteti observa ce taburi ale Task Manager-ului sunt utilizate cel mai des:

folosirea taburilor in task manager

Task manager Windows XP

 

Cei mai multi utilizatori folosesc tabul Process pentru a afla cat este CPU incarcat de o anumita aplicatie. Puteti observa acest lucru si din graficul de mai jos.

grafic utilizare CPU

De ce utilizam Task Managerul?

 

In Windows 8, cei de la Microsoft au reusit sa dezvolte un Task Manager pregatit pentru un  nivel superior al evolutiei sistemului de operare. O schimbare facut cu un pas mai mare decat a fost cea de la Windows XP la Windows 7, de data asta de la Windows 7 la Windows 8, cel putin asta e parerea mea personala.

Task Manager W8

Task Manager Windows 8

 

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.