EaseUS Partition Master – aplicatia ideala pentru gestionarea hard disk-ului. + 5 licente gratuite

EaseUS Partition Master este una din aplicatiile cele mai populare de partitionare a hard disk-ului, menita sa redimensioneze, creeze, mute, uneasca, stearga, imparta, ascunda, sa examineze si chiar sa verifice partiile pentru o performanta cat mai buna a calculatorului.

Partitionarea unui hard disk poate fi o sarcina destul de dificila pentru foarte multi utilizatori, indiferent de metoda aleasa si indiferent daca-i vorba despre un hard disk sau un SSD. Insa, tocmai aici vine in ajutor aplicatia EaseUS Partition Master Free, cu o interfata intuitiva si toate functiile necesare puse la indemana utilizatorului.

Nu stiu cati dintre voi ati utilizat vreodata acest program de gestionare a hard disk-ului, dar eu l-am folosit de cateva ori. Prima data, recunosc ca l-am folosit acum cativa ani, printre primele versiuni lansate, cand era pus la dispozitie in varianta trial pe CD la o revista de calculatoare pe care o cumparam prin liceu. Computer Bild, daca nu ma insel. Intre timp, s-a schimbat total, dar si-a pastrat principalul scop, de gestionare a hard disk-ului si a partitiilor acestuia.

Dupa cum am amintit mai sus, EaseUS Partition Master poate imparti hard disk-ul in mai multe partitii. Imaginati-va ca aveti un hard disk de doar 1TB in calculator, dar vreti sa instalati pe acesta, daca deja nu e instalat, sistemul de operare. Exceptand faptul ca puteti instala sistemul de operare pe hard disk pastrandu-l intr-un singur volum, adica o singura partitie, dar de ce ati risca acest lucru? Si cand ma refer la risc, ma refer la pierderea datelor, fisierelor si documentelor salvate pe acesta. In cazul in care sistemul de operare se poate virusa, si sa luam doar acest lucru ca exemplu, putem pierde toate datele de pe hard disk. Avand mai multe partitii, iar datele importante pastrate pe o partitie separata de cea pe care este instalat sistemul de operare, ne poate proteja de pierderea acestora de cele mai multe ori.

Pe langa faptul ca acest program poate partitiona hard disk-ul, poate gestiona si partiile acestuia. Ce implica acest lucru?

 • redimensionarea sau mutarea partitiilor. Adica poate micsora sau extinde capacitatea unei partitii dupa bunul plac si nevoie. De exemplu, dimensiunea si numarul fisierelor partitiei C este intr-o continua expansiune. Fie datorita instalarii de aplicatii, fie datorita update-urilor sistemului de operare etc. Insa, putem mari spatiul de stocare a acestuia foarte usor cu ajutorul acestei aplicatii.
 • unirea partitiilor. Sa ne imaginam ca avem doua partitii de cate 100GB care contin fisiere multimedia. Una-i plina in proportie de 90%, iar cealalta, sa zic, 50%. Le putem uni intr-una singura de 200GB, pastrand intacte si in siguranta fisierele salvate pe ele.
 • stergerea/formatarea paritiilor. Stergerea sau formatarea paritiilor in cel mai simplu mod.
 • ascunderea/curatarea partiilor. Aceasta functie permite ascunderea sau stergerea datelor sensibile stocare pe partitii.
 • verficarea/explorarea partitiilor. Aplicatia EaseUS Partition Master permite verificarea de erori a partitiilor hard disk-ului. Pe langa acest lucru, permite si explorarea continutului partitiilor prin dublu click pe partitia dorita.

O alta functie utila oferita de EaseUS Partition Master o reprezinta migrarea fisierelor sistemului de operare care un nou hard disk sau SSD, fara a fi nevoiti sa reinstalam Windows-ul. Practic, muta continutul pe un alt suport de stocare. Pe langa aceasta functie, poate clona intregul hard disk, ajutandu-ne sa copiem tot continutul de pe acesta pe un altul, fie el si SSD, pastrand intacte toate datele.

Alte functii utile care trebuie amintite:

 • conversia intre partitiilor primare si cele logice
 • conversia partitiilor FAT in NTFS
 • conversia dynamic disk in Basic.
 • conversia din MBR in GPT sau invers

Daca nu ma insel, ultima functie adaugata in EaseUS Partition Master este Cleanup and Optimization. Aceasta functie activeaza task-uri de optimizare a hard disk-ului, precum curatarea fisierelor junk, extinderea partitiei C, reconstructia MBR-lui daca sunt probleme cu boot-area sistemului de operare, defragmetarea hard disk-ului sau tastarea suprafetelor acestuia etc.

blank

EaseUS Partition Master este una din aplicatiile care nu trebui sa va lipseasca daca aveti de-a face des cu hard disk-uri, instalarea sistemelor de operare etc. Pentru cei care nu stiu exact despre ce e vorba, dar vor sa afle, exista posibilitatea instalarii unei versiuni free. Daca v-a convins, versiunea Pro a aplicatiei costa 39,95$, iar pentru Free Lifetime Upgrade (actualizarea pe viata a aplicatiei) platim inca 20$.

5 licente gratuite pentru EaseUS Partition Master Pro

Dupa cum ati citit in titlu, am la dispozitie 5 licente care sunt oferite in mod gratuit, pentru versiunea EaseUS Partition Master Professional, cititorilor acestui blog. Pentru a obtine una dintre aceste licente, trebuie sa comentati mai jos si sa-mi spuneti daca ati folosit, sau folositi deja un soft creat de EaseUS. De asemenea, de dragul statisticii si curiozitatii, cate hard disk-uri aveti si cati GB insumeaza acestea. Sunt curios daca ma depaseste cineva!! :D

Castigatorii vor fi alesi cu ajutorul site-ului random.org la finalul saptamanii viitoare (ora 22 14/05/2017).

UPDATE:
castigatorii licentelor sunt:

4, 2, 6, 1, 3

comm 4 – Mihai N.
comm 2 – Petre
comm 6 – Claudiu Marian
comm 1 – Sabau Florin Mircea
comm 3 – Claudiu

Luni seara, fiecare din cei mai sus mentionati, vor primi pe mail un cod de licenta pentru EaseUS Partition Master Pro.

Ultuma actualizare 14 May 2017 by Alexandru Ionut

6 thoughts on “EaseUS Partition Master – aplicatia ideala pentru gestionarea hard disk-ului. + 5 licente gratuite”

 1. Buna,
  As putea spune ca folosesc Easus driver Partition din 2010 de cateva ori atat pentru hardiskul meu de 320 Gb la acea vreme cat si al unor dintre amicii mei.Recunosc ca am folosit cel gratuit gasit pe Softpedia.Dar daca e sa fie sa am ocazia sa folosesc o versiune Profesionala cu licenta as fi onorat.Oricum multumesc frumos pentru informatiile suplimentare oferite,presupun ca sunt doar legat de acesta versiune profesionala.

  Reply
 2. N-am folosit pana acum niciun program de la EaseUS … n-am folosit nici EaseUS Partition Master, dar am folosit alte programe de gestionare a hard disk-urilor.

  Reply
 3. Nu am folosit acest program însă aș fi incantat să-l pot utiliza. Am un HDD extern care a pierdut la partitia si as putea probar programul.Mult succes cu blogul

  Reply
 4. EaseUS Partition Manager m-a scos din belea de câteva ori. Iar că hard diskuri, slab, SSD M2, 256 GB + HDD 1 tera :)

  Reply
 5. am folosit acum ceva timp partition master free pentru un task banal de partitionare a unui hard disk de 500gb. Mi-ar place sa obtin o licenta pro. Am doua hard disk-uri de 500 respective 250gb.

  Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.