Cum dezinstalam rapid programele din calculator

Pentru a dezinstala un program din calculator accesam instrumentul Programs and Features pe care il gasim in Control Panel. Acesta permite eliminarea pe rand a oricarui program din cele instalate in calculator si care apare in acea lista. Dezavantajul sau e ca nu poate permite selectarea mai multor programe pentru a le elimina intr-un mod mai rapid, ci va trebui sa dam click pe fiecare dintre ele si sa apasam butonul Uninstall.

Nu ar fi deloc deranjant in cazul in care ne ocupam doar de calculatorul nostru, doar ca uneori avem grija si de laptop-urile prietenilor sau cunoscutilor, care nu au dexteritatea noasta cand vine vorba de intretinerea si optimizarea sistemului de operare. Mi se intampla foarte des sa ma ocup de laptop-urile prietenilor si sa dezinstalez zecile de aplicatii inutile, toolbar-uri si alte minuni instalate fara voia lor sau fara a sti ceea ce fac. Sa nu mai vorbesc de zecile de bloatware venite cu sistemul de operare preinstalat.

Unul din lucrurile pe care le fac atunci cand imi pica in mana un astfel de calculator sau laptop, e sa accesez Programs and Features si sa elimin din sistem tot ce nu trebuie. Partea nasoala e atunci cand deja sunt instalate zeci de astfel de aplicatii. Uneori poate dura chiar zeci de minute pana reusesc sa elimit tot ce nu trebuie.

Din fericire, am descoperit Absolute Uninstaller, un program gratuit si mai bun decat tool-ul Windows Add/Remove. Aveti mai jos link-ul de descarcare. Atentie, dupa ce procesul de instalare s-a incheiat, va aparea o fereastra in care vom fi informati de acest lucru, si doua optiuni principale: “run Absolute Uninstaller” si “Install WPS Office”. Recomand sa debifati a doua optiune, “Install WPS Office”. Tocmai ce va spuneam mai sus de aplicatii inutile sau instalate fara sa stim ce facem.

absolute unistaller

Interfata este foarte simpla si usor de folosit de catre orice utilizator. Programele instalate sunt grupate astfel: toate, recent instalate, cele care ocupa mult spatiu, cele utilizate mai rar, si update-urile sistemului. De asemenea, putem alege ca programele sa apara sub forma unei liste cu detalii, lista simpla care implica doar numele acestora, sau iconte.

Procedeul de dezinstalare al unui program este asemanator ca si cel folosit de tool-ul din Windows. Click pe program, apoi click pe butonul Uninstall This Program.

dezinstalare batch uninstaller windows

Insa, ceea ce face ca Absolute Uninstaller sa fie mai special este optiunea Batch Uninstaller. Daca dam click pe acesta optiune, vom putea selecta mai multe programe deodata pentru a fi eliminate din sistem. Selectand mai mult de un program, butonul Uninstall This Program se va transforma in Uninstall Checked Program…

Dupa ce vom selecta aplicatiile si vom apasa butonul de dezinstalare, acestea vor cere pe rand confirmarea, exact ca si in cazul eliminarii via Add/Remove, doar ca de data asta nu vom mai efectua click pe fiecare in parte, iar apoi uninstall.

Acest program sigur aduce un plus de viteza atunci cand vine vorba de eliminarea multor aplicatii din calculator, dar nu va asteptati nici la ceva extraordinar de bun si care face minuni. Eu l-am testat si am scris despre el aici pe blog, tocmai pentru a-l avea mereu la indemana atunci cand sunt la un alt calculator.

link descarcare Absolute Uninstaller

Ultuma actualizare 2 November 2014 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.