Decât Microsoft Office la minim 150 € mai bine Libre Office gratuit

În acest articol am să vă prezint o alternativă gratuită pentru pachetul Microsoft Office. Aceasta se numește Libre Office 4.1, fiind chiar ultima versiune lansată. Știu că am mai prezentat Libre Office de câteva ori, dar am să o mai fac încă o dată. Dorința mea e să fac acest pachet office tot mai cunoscut și să ajut utilizatorii să economisească o sumă destul de măricică de bani, asta în cazul în care un pachet Microsoft Office pleacă de la 150€ și poate ajunge chiar și la peste 500€.

Există chiar și utilizatori care descarcă MS de pe torrente, folosind copii ilegale ale pachetului, și care, uneori, pot conține chiar și viruși. Dacă încercați Libre Office, sigur o să scăpați de acest viciu de a descărca ilegal de pe internet, și scăpați și de durerea de cap care apare atunci când alergați după licență sau crack-uri când v-a expirat pachetul. Libre Office este gratuit și nu are nevoie de absolut nici o licență sau crack. Așa că nu va expira.

Cum instalam LibreOffice 4.1 in Ubuntu și derivatele sale via PPA

Libre Office poate fi descărcat și folosit pe absolut orice calculator, fie că este vorba de calculatorul de la birou sau de acasă. Nu contează nici măcar ce sistem de operare utilizăm. Acest pachet office poate fi instalat pe Windows, Mac OS X și sistemele de operare bazate pe Linux. Libre Office poate fi instalat chiar și în limba română.

 

Primul meu contact cu acest pachet office gratuit a fost pe sistemul de operare Ubuntu. Acum l-am instalat și testat chiar pe Windows 8.1 și merge de minune. Dacă avem multe documente în format specific Microsoft Office (.doc, .docx, etc) nu trebuie să ne facem griji. Libre Office poate deschide aceste fișiere fără nici o problemă. În plus, poate salva orice document în format .docx sau orice alt format dorim. libre office all

Pe pagina oficială libreoffice.org putem afla orice informație care ne interesează. Tot de aici putem descărca și pachetul pentru instalare. Găsim informații despre ultimele caracteristici ale versiunii 4.1, informații în legătură cu instalarea și multe altele.

Alternative gratuite pentru Microsoft Office in Linux

Ceea ce nu oferă acest pachet, este alternativă pentru Outlook. Sincer să fiu, n-am folosit niciodată Outlook, dar știu că acesta se ocupă cu gestionarea mail-urilor și contactelor. Dar de ce nu aș folosit Thunderbird pentru așa ceva. Care e un client mail gratuit, și un cititor de feed-uri foarte bun. Dar pe lângă acesta, sunt și alte alternative tot gratuite și destul de bune.

Dacă nu sunteți forțați să utilizați Microsoft Office din anumite motive, atunci merită să încercați Libre Office. Vă spun sincer, poate satisface 98% din utilizatorii MS Office. Cel puțin asta-i părerea mea.

Voi ce părere aveți? Folosește cineva Libre Office? Ați găsit avantaje – dezavantaje între cele două?

Ultuma actualizare 8 September 2013 by Alexandru Ionut

4 thoughts on “Decât Microsoft Office la minim 150 € mai bine Libre Office gratuit”

    • N-am testat-o încă, dar am să mă uit asupra ei. Mulțumesc de sugestie. Nu cred că se poate vorbi de o comparație cu MS Office pentru că-i doar un serviciu online de editare a documentelor, dar din câte știu eu, ajută destul de mult. Am să mai uit asupra ei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.