Cum verificam de pixeli morti monitorul LCD cu IsMyLcdOk

In ultimii ani, monitoarele au ajuns la un nivel tehnologic foarte modern. Aproape ca nu am mai auzit pe cineva care sa mai foloseasca un monitor cu tub. Toata lumea foloseste fie un monitor LCD, fie un monitor LED. Exista o oarecare diferenta intre ele, dar nu o sa va vorbesc despre asta. In schimb, o sa va vorbesc putin despre cum putem sa verificam daca monitorul are pixeli morti sau pixeli blocati.

Dupa cum bine stiti, monitoarele LCD redau imaginea la un nivel foarte detaliat si rezolutii foarte mari, si permit rularea filmelor high definition. Monitoarele au ajuns sa aibe foarte mari dimensiuni, si aici ma refer pe diagonala. Nu va ganditi la cele cu tub, care aveau un spate de un metru si daca doreai sa-l muti, mai chemai un prieten. Din pacate, nu toate monitoarele redau imaginile la aceeasi calitate, chiar daca acestea fac parte din noua generatie. Calitatea difera in functie de producator si in functie de pretul acestuia. In general, o persoana care plateste o suma considerabila pe un monitor, inseamna ca are un ochi format pentru detalii.

Nimic nu poate devenii mai suparator si deranjant decat un monitor care are pixeli morti. Il puteam cumpara cu acest defect, sau acesta poate aparea pe parcursul utilizarii din varii motive. Uneori exista sansa ca pixelii morti sa nu fie chiar usor sesizabili. In acest caz, in ajutorul nostru va veni IsMyLcdOk. [adsense float=”center”]

IsMyLcdOk este un program foarte mic, gratuit, care verifica monitoarele LCD de pixeli morti sau blocati. Aplicatia nu necesita instalare, putand fi rulata direct de pe desktop. Prezinta compatibilitate cu sistemul de operare Windows NT/98/Me/2000/XP/2003/Vista/Server 2008/7/8.

Aplicatia se descarca sub forma unui fisier zip, de 24kb. Dupe ce o dezarhivati, necesita doar executare. La rulare, aceasta afiseaza un text explicativ in mod full screen. Pentru a comuta intre diferite culori pentru detectarea pixelilor morti, trebuie doar sa apasati tasta alocata acesora. Pe baza fondului de culoare, putem detecta eventualele defecte ale monitorului.

Descarcati aplicatia IsMyLcdOk.

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum verificam de pixeli morti monitorul LCD cu IsMyLcdOk”

  1. Pana acum am folosit Benq. Nu-s rele, imaginea e rezonabila, poti viziona un film in format HD si n-am avut probleme cu niscaiva cadavre de pixeli prin monitor. Insa, dupa aproximativ un an si jumatate de utilizare, incep sa-si piarda luminozitatea intr-un ritm accelerat. Cel pe care-l folosesc acum are cam 2 ani si deja a devenit problematica vizionarea un film in cursul zilei.
    Are cineva vreo idee despre o marca ce produce monitoare cu o anduranta mai mare? La un pret rezonabil, bineinteles.

    Reply
    • Iti recomand cu mare caldura, LG. Am avut un LG Flatron de 18″5 (daca nu ma insel). Nu mai stiu exact toata seria lui, dar era fenomental. L-am folosit aproximativ 3 ani, apoi l-am vandut la pachet cu unitatea pentru a-mi lua laptop. Monitorul a fost cea mai iubita componenta a calculatorului meu :D. Iubeam sa vizionez filme. Avea o claritate de neimaginat. Am vazut multe monitoare, la multi prieteni, dar acel LG pur si simplu le dadea clasa. Si acum merge impecabil. A ajuns la un prieten. Nu si-a pierdut absolut deloc luminozitatea. Ma jucam mereu cu setarile acestuia. Foloseam profil special pentru jocuri, filme, si citit.

      Stiu ca am dat 7 milioane prin 2008. Recomand LG.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.