Cum închidem automat PC-ul sau uTorrent când descărcarea s-a terminat

uTorrent este un program care permite descărcarea torrentelor în calculator. Atenție, când ne gândim la un torrent, nu trebuie să ne gândim obligatoriu la ceva ilegal. Există numeroase site-uri care permite descărcarea legală a fișierelor cu ajutorul torrentelor. De exemplu, site-ul oficial Ubuntu permite descărcarea imaginilor ISO cu acest sistem de operare, sub formă de torrente.

uTorrent permite închiderea automată a calculatorului, sau a clientului, atunci când s-a terminat descărcarea. Funcția poate fi destul de folositoare celor care descarcă destul de mult de pe internet.

Descărcarea unui torrent poate dura de la câteva minute, la câteva ore. Depinde de conexiune la internet, dimensiunea fișierelor descărcate, și numărul persoanelor care îl țin la seed.

De exemplu, dacă descărcăm un torrent, iar timpul până la terminarea sesiunii de download este de câteva ore, poate exista o problemă atunci când ne grăbim să plecăm undeva și nu vrem să lăsăm calculatorul pornit până la întoarcere. Dacă oprim uTorrent și închidem calculatorul, nu vor exista probleme la următorul restart, dar pot exista probleme atunci când torrentul este disponibil doar o perioadă limitată de timp.

Soluția este simplă. Cel puțin eu așa o văd. Atât timp cât uTorrent permite închiderea calculatorului atunci când s-a terminat de descărcat, de ce să nu folosesc această funcție. Nu contează că până finalizare descărcarea va mai dura 3 ore iar eu plec pentru 7 ore de acasă. Știu sigur că după cele 3 ore, calculatorul meu se va închide, va trece în modul hibernare, sleep sau orice aleg.

inchidere automata pc utorrent

Această funcție pentru închiderea automată o putem găsi la Options – Auto Shutdown. Nu știu dacă există în toate versiunile uTorrent, dar în 3.3.1 există.

Există această funcție și în versiuni mai vechi ale clientului? Poate confirma cineva?

Ultuma actualizare 16 September 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.