Cum actualizam sistemul de operare Windows 10 si 11 fara internet?

Da, se poate actualiza sistemul de operare fara conexiune la internet. Un sistem de operare actualizat ofera o securitate mai buna, o stabilitate mai mare, compatibilitate si o performanta mai buna a calculatorului sau a laptop-ului. Ce facem atunci cand dorim sa actualizam Windows-ul si nu dispunem de o conexiune la internet?

Imi amintesc cand mi-am cumparat primul calculator, eram primul an la liceu. Patru ani am folosit calculatorul cu sistemul de operare Windows fara a-l actualiza macar o singura data. Nu aveam acces la internet, nu existau provideri de internet prin zona, existand varianta cu modem mobil sau “clickmelc”. Cele doua variante costau al naibii de mult, plus ca oferau o viteza a conexiunii invers proportionala cu pretul facturii. Asa ca nu aveam pretentii la actualizarea sistemului. Bine, nici nu stiam eu atunci care sunt beneficiile actualizarii periodice a sistemului de operare.

Conteaza foarte mult sa pastrati sistemul de operare actualizat. Multi nici nu banuiti de ce trebuie, altii probabil stiu cum sta treaba in online-ul zilelor noastre. Poate ca inainte nu erau asa multe pericole si amenintari informatice, dar acum sunt multe. Avantajul e ca acum avem la dispozitie destul de multe solutii de securitate. Una dintre acestea, destul de ieftina in raport cu celelalte, dar si destul de usor de aplicat, ar fi instalarea patch-urilor puse la dispozitie de Microsoft.

Cum instalam actualizarile Windows-ului daca nu avem ineternet?

Una din solutii ar fi utilizarea unei aplicatii care sa permita descarcarea patch-urilor cu ajutorul unui calculator cu conexiune la internet si instalarea lor in sistemul care nu dispune de conexiune la internet. Daca apelam la un program de acest gen, avem mai multe avantaje. Putem descarca doar update-urile dorite si necesare, fie le descarcam pe toate, le putem salva intr-un folder, apoi sa le copiem pe un CD-DVD, fie le punem pe un stick.

Utilizarea unui program care sa descarce actualizarile Windows-ului poate fi varianta perecta si atunci cand dorim o actualizare rapida si fara probleme a sistemului de operare. Descarcarea si instalarea poate fi mult mai rapida decat daca am lasa sistemul de operare sa se actualizeze automat.

Windows Hotfix Downloader este unul din aceste programe. Dupa ce il descarcati si rulati, tot ce trebuie sa faceti este sa selectati sistemul de operare pentru care dorim sa descarcam patch-urile si sa cream/alegem un folder unde acestea pot fi descarcate, inainte de a apasa butonul “download”.

update windows fara conexiune net

Programul poate descarca si update-urile puse la dispozitie pentru Microsoft Office.

Revenind la sistemul de operare, dupa selectarea acestuia, programul scaneaza toate actualizarile si permite descarcarea a celor selectate de noi. Acesta afiseaza numele, dimensiunea si data lansarii actualizarilor. Descarcarea poate dura in functie de conexiunea la net.

Dupa ce descarcam update-urile, mergem la calculatorul care nu are conexiune la net si vom instala actualizarile. Fie le instalam individual, din folderul sursa, fie cu ajutorul aplicatiei.

Vezi si: Update la Windows, fara KB971033

Concluzie

Putem actualiza sistemul de operare Windows fara a avea conexiune la internet cu ajutorul programului Windows Hotfix Downloader. Acesta este compatibil cu ambele versiuni 32 si 64 biti, Windows 7 si Windows 8, Windows 10 si 11 . Acelasi lucru este valabil si pentru Office 2010 si 2013. Necesita Microsoft .Net. Freamework 4.0.

2 thoughts on “Cum actualizam sistemul de operare Windows 10 si 11 fara internet?”

  1. “Putem actualiza sistemul de operare Windows fara a avea conexiune la net, cu programul Windows Hotfix Downloader” dar doar atunci cand avem o conexiune la internet :)

    Reply
    • Luam frumos programul pe un stick (ca e portabil), mergem cu el la un calculator care are conexiune la net, si descarcam actualizarile. Sau avem un var, un prieten, un dusman care are net, mergem la el si copiem programul in calculator, descarcam update-urile intr-un folder, care apoi vor fi copiate pe un stick sau pe un CD. Mergem cu dispozitivul de stocare la noi acasa, si ne punem pe treaba.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.