Cum descarcam actualizarile Windows si le instalam pe alte calculatoare izolate de internet

In acest articol voi prezenta un program care ne ajuta sa descarcam actualizarile sistemului de operare Windows si sa le instalam pe alte calculatoare care nu au acces la internet din diferite motive. In urma cu cateva zile am scris un alt articol asemanator, despre cum putem actualiza sistemul de operare Windows fara sa avem conexiune la internet, doar ca vorbeam despre un alt program.

De data aceasta, programul se numeste Portable Update si dupa cum spune si denumirea acestuia, este o aplicatie nu necesita instalare si poate fi utilizata fara nici o problema de pe orice mediu de stocare portabil. Toate actualizarile descarcate vor ramane in folderul Cache la programului.

Portable Update trebuie dezarhivat intr-un folder separat unde acesta poate crea folderele necesare pentru a salva fisierele actualizate ale sistemului de operare Windows.

Interfata grafica este una foarte simpla si este divizata in taburi. Primul tab afiseaza istoricul descarcarilor si actualizarilor instalate. Daca dorim sa cautam o anume actualizare, trebuie sa parcurgem toata lista tabului History pentru ca nu exista o functie de cautare. Acum exista.

program de actualizare windows fara net

Actiunea programului incepe cu tabul Search. De aici incepem cautarea actualizarilor disponibile, apasand butonul Start din coltul din dreapta sus. Vor fi listate toate actualizarile disponibile sistemului de operare de pe care se ruleaza programul. Putem instala fie actualizarile necesare calculatorului de pe care rulam, fie le descarcam pe toate disponibile care vor fi instalate pe alte calculatoare fara acces la internet.

Dupa ce au fost gasite toate fisierele de actualizare, acestea vor fi afisate in tabul Download. De aici putem selecta tot ceea ce dorim. Acestea vor fi salvate in subfolderul Cache care se afla in folderul principal al programului. Pentru a instala actualizarile sistemului de operare Windows accesam tabul Install si apasam butonul Start.

Daca programul se afla pe un stick USB, fisierele de actualizare vor fi salvate tot pe acesta. Introducem acest slick USB intr-un calculator care nu are acces la internet si actualizam sistemul de operare.

In ce circumstante ar fi folositor acest program de actualizat sistemele de operare ale calculatoarelor care nu au acces la internet:
– cand calculatorul se afla intr-o retea LAN izolata de internet
– cand trebuie sa facem o actualizare completa a unui calculator care a fost formatat, cu ultimele actualizari ale sistemului de operare, inainte de a-l conecta la internet
– cand calculatorul nu are o placa de retea instalata
– cand viteza conexiunii la internet a calculatorului este prea slaba sau foloseste date mobile

Putem descarca programul de aici.

Actualizare noiembrie 2023

Articolul inca este relevant, iar programul poate fi descarcat de pe pagina oficiala a dezvoltatorului. Acesta este in continuare gratuit. Interfata grafica a programului este foarte putin modificata, asemanandu-se in continuare cu printscreen-ul folosit de mine mai sus.

Ultuma actualizare 12 November 2023 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.