Cu facem backup aplicatiilor din Windows 8

Windows 8 nu ofera utilizatorilor o cale de backup automat pentru aplicatiile utilizate si datele acestora. In schimb, exista metoda backup-ului manual dar care este destul de complicat. Windows 8 App Data Backup este un program simplu care nu are nevoie de instalare. Pur si simplu il descarcam, il lansam si putem incepe sa facem backup aplicatiilor.

De ce avem nevoie sa facem backup la aplicatii?

Exista o multime de motive pentru care avem nevoie sa salvam aplicatiile Windows 8. Daca dezinstalam o aplicatie, daca aplicatia devine corupta sau daca suntem nevoiti sa restauram Windows 8, atunci se vor pierde toate aplicatiile utilizate si setarile acestora. Facandu-le backup cu ajutorul Windows 8 Apps Data Backup, restaurarea acestora va fi foarte rapida si le vom accesa la forma initiala din momentul salvarii.

Cum se facem backup aplicatiilor in Windows 8

1. Descarcam Windows 8 Apps Data Backup.
2. Dublu click pe iconita aplicatiei.
Va aparea un mesaj care ni se sugereaza sa nu tinem vreo aplicatie pornita pentru a nu exista probleme in urma procesului.
3. Facem click pe backup.

Windows8AppsDataBackup

Windows 8 Apps Data Backup va afisa o lista cu toate aplicatiile active. Putem alege absolut orice element din lista pentru al salva. Exista aplicatii care ruleaza in background pentru a mentine rularea optima a altora. Pentru un rezultat foarte bun, facem click pe “select all”.

4. Apasam “backup now” pentru a porni procesul.

In mod default, aplicatia salveaza programele sub forma arhivelor zip. Este foarte ok in cazul in care utilizam un dispozitiv flash sau unul dintre serviciile de stocare cloud.

Restaurarea aplicatiilor

De fiecare data cand dorim sa restauram aplicatiile, apasam pe butonul Restore din topul ferestrei programului. De retinut, procesul de restaurare dureaza mai mult decat procesul de backup. Dupa ce procesul este finalizat, vom primi mesaj de confirmare.

Ultuma actualizare 16 October 2022 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.