Cum sa cream propriul serviciu cloud pe HDD cu Syncbox

In acest articol voi vorbi despre un program care tocmai mi-a atras atentia si pe care il consider destul de interesant. Acesta se numeste Syncbox si este o aplicatie care permite crearea propriului spatiu de stocare cloud pe propriul hard disc.

Dupa cum bine stiti, exista deja cateva servicii cloud pe care le avem la dispozitie printre care DropBox, SkyDrive, Amazon Cloud Drive, Google Drive etc. Personal, folosesc DropBox, GDrive, dar si inca unul pe care il consider foarte ok, Ubuntu One.

Foarte multe persoane sunt sceptice in ceea ce priveste aceasta noua metoda de stocare a datelor, cloud. Recunosc ca si eu am fost la inceput putin retinut, dar problemele prin care am trecut m-au facut sa am incredere in “serviciul in nori”.

Problema utilizarii unui seviciu care este deja oferit pe piata o reprezinta capacitatea spatiului de stocare care niciodata nu este de ajuns. Serviciile specificate de mine mai sus ofera posibilitatea creeri unui cont gratuit dar care ne pune la indemna nu mai mult de 2, 3 GB spatiu de stocare. Pentru un cont Pro si spatiu mai mult, portofelul o sa fie afectat.

Sa revin la aplicqtie de care vreau sa va vorbesc, daca aveti un hard disc cu o capacitate destul de semnificativa si vreti acces la fisierele stocate de oriunde v-ati  afla si aveti acces la internet, atunci Syncbox este solutia perfecta. Contrar fata de celelalte servicii, acesta permite crearea propriului cloud – pe un server sau pe un computer central care este disponibil oricand in momentul cand vrei sa accesezi datele, fie cu un laptop, alt computer, disozitiv Android sau iSO.

Syncbox este disponibil pentru fiecare platforma majora, dar aplicatia server este disponibila doar pentru Windows. Pentru a incepe, descarcam si instalam aplicatia server in PC. Dezvoltatorii au creat un ghid complet cu pasii necesari setarii serverului in PC, iar procesul nu necesita mult efort.

Pentru inceput este necesar crearea unui Syncbox ID si o parola pe aplicatia server apoi cu ajutorul acestora ne putem conecta de pretutindeni. Avem de optat pentru doua varinte de instalare, Quick Install care vine deja cu ID si parola predefinita de aplicatie sau Custom Install si vom fi nevoiti sa parcurgem toti pasii manual.

Odata ce configuratie initiala este finalizata, iconita principala va aparea in system tray. Facand click dreapta, in acel meniu va aparea Syncbox ID, galeria fisierelor din cloud, Control Panel, etc.[adsense float=”center”]

blank

Control Panel permite modificarea locatiei foderului cu informatii, resetarea parolei, crarea unui alt port.. etc

blank

Aplicatia pentru Windows nu necesita o configurare si setari complicate. Trebuie doar sa asociem ID si parola pentru a conecta aplicatia server de client.

blank

Sincronizarea fisierelor intre server si client este foarte usoara si trebuie doar sa introducem acele fisiere in dosarul Syncbox. Aplicatia ofera doua cai de sincronizare, server – client sau client – server.

blank

Aplicatia client este disponibila pentru Windows, Mac, Linux, iSO si Androit.

Descarca Syncbox

Ultuma actualizare 8 July 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Cum sa cream propriul serviciu cloud pe HDD cu Syncbox”

  1. Eu folosesc Box, am prins o super promotie si am 50 de Gb free pe viata :) si in box mi-am pus mai mult PDF-uri ca sa le citesc si pe tableta.

    Mi se pare foarte buna aplicatia Syncbox, cand datele sunt in PC-ul tau ai un acces mai rapid la ele si cat spatiu vrei tu :)

    PS: vazusem si niste SSD-uri cu Wi-fi si baterie, folosite ca o memorie externa la iPhone si iPad :)

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.