Consumul resurselor calculatorului in timp real cu XMeters

XMeters este o aplicatie care permite afisarea consumului resurselor calculatorului pe bara de activitati, un lucru mai putin obisnuit utilizatorilor de Windows. In schimb, utilizatorii sistemelor de operare Linux au avut la dispozitie de foarte mult timp astfel de aplicatii.

Ce face XMeters mai exact? Afiseaza consumul in timp real al memoriei RAM, procesorului, hard disk-ului si placii de retea. Datele fiind preluate din task manager, deci sunt cat se poate de reale si corecte. O descriere mai detaliata gasiti pe programecalculator.

Imi doream foarte mult un astfel de programel in Windows pentru ca deja folosesc ceva asemanator in Ubuntu. M-as bucura mult sa pot avea la dispozitie in Windows cateva chestii care sunt majoritatea distributiilor Linux. Mi-as dori foarte mult sa pot avea la dispozitie functia “Always on Top” pentru ferestrele din Windows, in mod nativ, implementata de Microsoft. Asta fiind una din chestiile care-mi lipsesc din Ubuntu.

Revenind la XMeter, afisarea datelor in bara de activitati poate fi personalizata in mod individual, prin modul in care informatia este afisata, dar si culoare diferita pentru consumului memoriei RAM, traficul de retea, hard disk si procesor.

Daca aplicatia ruleaza, puteam da click pe aceste date pentru a lansa task managerul. Click dreapta lanseaza aplicatia in sine.

Varianta gratuita a aplicatiei afiseaza datele in timp real la fiecare 3 secunde. Eu, pentru ca sunt un tip special :D, am platit 4,62€ via PayPal ca tot am rezolvat problema, pentru varianta premium care nu ofera nimic altceva in plus decat micsorarea ratei de reimprospatare a informatiei afisate la minim 0,1 sec (100 milisecunde). Insa, personal, mi se pare o chestie deranjanta afisarea informatiei in timp real la o rata de reimprospatare asa de mica. Abia de am timp sa citesc valorile. Am setat-o pe 0,5 sec (500 milisecunde). blank

Din pacate, nu putem inchide acest widget din bara daca ne deranjeaza. Cu toate ca nu prea ar avea cu ce sa ne deranjeze. Singura varianta de inchidere, presupun, consta in inchiderea procesului din task manager. Asta daca aflam care este. Eu nu am gasit nimic in vreo doua minute cat am cautat.

Functioneaza bine pe Windows 10, iar singura problema care mi-a facut-o a fost cand am selectat alta optiune la interfata de retea. A trebuit sa ma deloghez din sistemul de operare pentru a-l reputea folosi.

blank

Ultuma actualizare 19 June 2017 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.