Cum clonam fisierele Windows-ului pe un stick USB bootabil

28 January 2015

WinToUSB este o aplicatie care permite clonarea fisierelor existente ale Windows-ului si le poate copia pe un stick USB, creand astfel un stick bootabil de pe care putem rula Windows-ul actual, instalat pe calculator. Cu alte cuvinte, transferam Windows-ul instalat in calculator pe un stick USB, avand un sistem de operare portabil, dar si o posibilitate foarte buna de a avea tot timpul o imagine curata a Windows-ului.

Dupa cum bine stiti, putem avea o versiune portabila a Windows-ului cu ajutorul aplicatiei Windows to go, insa acest lucru este posibil doar pentru Windows Enterprise.

Cum clonam fisierele Windows-ului si le copiem pe stick

Pasul 1 – facem backup celor mai importante date de pe hard disk

Pasul 2 – descarcam ultima versiune disponibila a aplicatiei WinToGo.

Pasul 3 – rulam executabilul si urmam instructiunile care apar pe ecran

Pasul 4 – rulam aplicatia cu dreptul de administrator, apoi dam click pe a treia iconita din panoul din stanga a ferestrei.

WinToUSB mystreet7

Pasul 5 – Apasam butonul Next, iar apoi va trebui sa citim mesajul “Need to build a WinPE image, this may take several minutes. Are you sure you want to continue?” Apasam Yes pentru a confirma continuarea procesului.

WinToUSB 2 mystreet7

Pasul 6 – Cand imaginea WinPE va fi gata, ni se va solicita destinatia catre stick-ul USB.

Pasul 7. – cand ni se va cere, va trebui sa restartam calculatorul. Apoi programul va incepe sa cloneze sistemul de operare. Procesul poate dura ceva timp, depinzand de mai multi factori printre care viteza stick-ului USB si hardware-ul calculatorului.

PS: nu toate stick-urile USB sunt compatibile cu aceasta operatie. Dezvoltatorul programului ofera si o lista cu principalele dispozitive certificate si compatibile. Stick-ul USB trebuie sa aiba memoria de minim 32GB.

Doua stick-uri USB compatibile:

1. Kingston DataTraveler Workspace, 32GB, USB 3.0

2. Kingston DataTraveler Workspace, 128GB, USB 3.0

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.