Cel mai bun arhivator – peste 7-zip

26 December 2012

Dupa cum se stie, exista un numar destul de mare de aplicatii pentru compresia fisierelor, nu are rost sa le enumar, dar pot spune ca unul dintre cele mai populare este WinRAR, iar unul dintre cele mai bune este 7-zip. Ceea ce pot sa va spun este ca un foarte bun arhivator pare sa vina tare din urma.

KuaiZip este un software de compresie a fisierelor. Acesta este destinat sistemelor de operare Windows. Pe langa faptul ca pare mult mai puternic decat 7-zip, acesta are o interfata grafica foarte simpla si este foarte usor de folosit chiar si de incepatori. Arhivatorul permite manipularea celor mai populare tipuri de arhive incluzand zip, 7z, ace, arj, bz2, cab,gz, iso, jar, lzh, tar, uue, z dar si formatul propriu kz.

Arhivatorul are un motor de compresare foarte eficient care arhiveaza fisierele fara pierderi ale calitatii, in special cand manipuleaza o imagine sau un fisier video. Interfata principala a instrumentului arata unele asemanari cu WinRAR.

cel mai bun arhivator

KuaiZip poate fi folosit pentru a extrage o gama larga de arhive si suporta o multime de formate, dar atunci cand vine vorba de compresia fisierelor, acesta alege dintre kz, zip si 7z. Acestea fiind spuse, compresorul functioneaza perfect cand vine vorba sa foloseasca formatul nativ kz, furnizand o mai buna calitate a ratei de compresie in comparatie cu alte formate. Metodele de compresie disponibile includ Store, Fastest, Fast, Normal, Better si Best, pentru a face lucrurile usor de inteles pentru fiecare utilizator. In plus, putem cofigura si alti parametri inainte de arhivarea fisierelor, precum setarea unei parole, impartirea arhivelor in multiple parti, adaugarea de comentarii etc. (vezi imaginea)

cel mai bun compresor existent - 2[adsense float=”center”]

Mai jos puteti vedea o analiza cu diferenta dintre compresia KuaiZip impotriva WinRAR si 7zip, doua dintre cele mai populare instrumente de compresie. Este folosita cea mai buna metoda de compresie pentru fiecare instrument, KuaiZip iesind invingator cu 5.46 Mb, in comparatie cu 6.50 Mb si 6.52 Mb de la WinRAR si 7zip.

comparatie arhivatoare

Putem sa ne jucam si prin optiunile acestuia, accesand fereastra Settings. Aici gasim optiuni de baza dar si avansate, clasate sub cateva taburi cum ar fi General, Archive, Patch, File List, Viewer, Security si Integration.

setari cel mai bun arhivator

In concluzie, KuaiZip pare cel mai puternic arhivator. Acesta este compatibil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7 si Windows 8.

Descarca cel mai bun arhivator.

9 Comments

 • Dan 12 January 2013 at 11:47 am

  da dar majoritatea vor alege tot winrar , din obisnuinta .

  • Alexandru Ionut 12 January 2013 at 11:52 am

   Corect, pentru ca majoritatea folosesc un arhivator doar pentru a extrage, nu si pentru a compresa. La extragere, nu conteaza asa mult ce aplicatie folosesti. Parerea mea.

  • Dan 12 January 2013 at 9:29 pm

   Pai corect, majoritatea nu comprima fisiere , iar diferenta la comprimare de cativa bytes nici nu e asa mare .
   Oricare l-am folosi e bun de dezarhivat si arhivat , doar ca winraru e cu bani .

  • Alexandru Ionut 12 January 2013 at 9:33 pm

   M-am uitat acum si e aproape 30 euro. Cu toate ca e foarte util tuturor, suma pare cam mare.

 • happyday 2 February 2013 at 6:01 pm

  Am folosit multa vreme 7zip-ul. Pana mi-a data cateva erori la dezarhivare. Initial, am presupus ca sunt fisierele compromise insa, la un moment dat, am instalat winrar-ul si…surpriza: dezarhivarea acelorasi fisiere a decurs fara incidente.
  In concluzie, nu conteaza atat de mult rata de compresie (diferentele fiind insignifiante) cat stabilitatea programului de arhivare si capacitatea lui de a decomprima fara poticneli de genul celor povestite mai sus. ;)

  • Alexandru Ionut 2 February 2013 at 7:36 pm

   O buna parte de timp am utilizat si eu winrar, dar ma foloseam si de altele.

 • cătă 27 July 2018 at 5:54 pm

  Malwarebites îl șterge în totalitate.Este și prea mic pentru a fi ceva de capul lui.Apropo IzArc sau bandzip ai testat?

  • Alexandru Ionut 27 July 2018 at 9:32 pm

   L-am descarcat si scanat acum cu Kaspersky, apoi l-am scanat si cu virustotal si nu are nici pe naiba. Cine stie ce alarma falsa iti da Malwarebites.

 • cătă 28 July 2018 at 11:35 am

  Problemele apar după instalare deoarece este împachetat bine,încât nu poate fi analizat nici cu inno

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.