CDBurnerXP program gratuit pentru scriere CD-uri, DVD-uri, Blu-Ray si ISO

19 January 2013

Daca sunteti in cautarea unui burner foarte bun de ardere a CD-urilor, DVD-uri, Blu-Ray si imagini ISO, atunci cel mai recomandat este CDBurnerXP. Acesta este un program gratuit de scriere pe mediile optice de stocare.

Cu toate ca in zilele acestea, datorita dezvoltarii foarte rapide a mediilor de stocare externe pe USB, si aici includ stick-urile, carduri de memorie, hard disc-uri externe (altceva nu imi vine acum in minte) care vin cu o capacitate incredibil de mare, exista destui utilizatori care nu detin unul dintre aceste dispozitive si folosesc CD-urile sau DVD-urile.

Pot exista numeroase motive pentru care inca mai folosim un burner pentru discuri asa ca o recomandare ar fi utilizarea CDBurnerXp, un instrument gratuit care este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows inclusiv Windows 8.

Interfata acestuia este una destul de simpla, foarte bine structurata si care poate fi folosita cu usurinta de catre un utilizator incepator. [adsense float=”center”]

CDBurnerXP burner gratuit

De ce va prezint acest burner? Din motivul ca nu costa absolut nimic, nu este un mare consumator de resurse si este compatibil cu toate versiunile sistemului de operare de la Microsoft. De ce sa folosesti un program piratat si care sa iti produca dureri de cap datorita licentei, cand poti sa folosesti unul oferit gratuit.

Programul poate fi descarcat de pe site-ul oficial. Mai multe informatii dar si cum sa utilizati programul, puteti citi intr-un articol scris pe makeuseof.com. In articol, gasiti ceva exemple pentru utilizarea anumitor functii ale burner-ului, destul de bine si clar explicate.

Acum ceva vreme am scris despre alt burner gratuit pentru arderea discurilor care se numeste Ashampoo Burning Studio.

Daca stiti si alte programe de ardere din aceeasi catergorie, dar care sunt gratuite, atunci le puteti aminti pe rubrica de comentarii.

7 Comments

 • Nicu Bostan 24 January 2013 at 2:41 pm

  Super, acesta il folosesc si eu si sunt foarte multumit de el.

 • Okun 19 January 2013 at 4:42 pm

  Eu folosesc infrarecorder.

  • Alexandru Ionut 19 January 2013 at 4:55 pm

   Nu stiam ca exista asa ceva. Merge bine?

  • Okun 19 January 2013 at 8:44 pm

   La mine a mers nesperat de bine, dar nu scriu foarte multe discuri.

  • Alexandru Ionut 19 January 2013 at 8:50 pm

   Din cate am vazut, interfata este una destul de simpla. Programul are doar functiile necesare, nu este incarcat cu tot felul de alte chestii cum e Nero. Iar ca preferinte hardware, presupun ca e la limita decentei. Adica nici pe un pIII nu ar fi mers prost.

 • Ricky 19 January 2013 at 4:08 pm

  Dar ce, Nero e demodat ? :))

  • Alexandru Ionut 19 January 2013 at 4:10 pm

   Nu. Nero din cate stiu eu, costa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.