Scroll Anchoring (Google Chrome) blocheaza modificarea pozitiei link-urilor

Google Chrome este una din cele mai utilizate aplicatii de pe telefoanele cu Android. Cel putin in cazul meu, este aplicatia care o utilizez cel mai des. De ce folosesc Chrome? Pentru ca acesta este browser-ul meu favorit, este foarte popular si performant, iar cu ajutorul lui pot avea marcajele mele favorite pe laptop, smartphone si tableta.

De-a lungul timpului, am tot scris pe blog despre Google Chrome, despre extensii care le putem instala, dar si despre diverse functii care le putem activa pentru a face o utilizare si mai placuta a browserului.

De data aceasta voi scrie cateva cuvinte despre o alta functie, descoperita recent, si pe care vreau s-o fac cunoscuta cat mai multor utilizatori.

Google Chrome dezvolta si pune la dispozitie, destul de des, diferite functii experimentale sau setari, in fiecare versiune noua pe care o lanseaza. Insa nu toate acestea sunt activate in mod implicit. Acestea pot fi activate de fiecare utilizator in parte, in functie de nevoia acestuia. Majoritatea din aceste functii si setari pot fi gasite meniul “Chrome Flag”, care poate fi accesat prin introducerea urmatoarei adrese in bara de navigare:

chrome://flags

Pentru ca o mare parte din aceste optiuni care ne sunt puse la dispozitie in acest meniu sunt experimentale, pot fi cazuri cand acestea nu vor rula perfect sau pot cauza diferite inchideri bruste ale browser-ului.

In acest articol voi puncta doar o functie pe care am descoperit-o recent, dar care nu-i activata in mod implicit in Google Chrome, aceasta numindu-se Scroll Anchoring. Ce face aceasta functie odata activata?

Scroll Anchoring blocheaza schimbarea pozitiei unui link in momentul incarcarii paginii, imediat dupa ce am apasat pe acesta. Sa va dau un exemplu: citesc foarte des Mediafax de pe smartphone. Deschid fie pagina principala si vad rapid un articol care ma intereseaza, dau click pe titlul acestuia sa-l accesez, dar constat ca am deschis cu totul alt articol, pentru ca acel titlu si-a modificat pozitia pentru ca pagina principala nu era incarcata 100%. Asta se intampla, chiar foarte des, si in cazul articolelor de pe Mediafax. Daca nu deschis din greseaza alt articol, atunci dau click pe o reclama. Una din cele doua se intampla sigur.

Practic, functia Scroll Anchoring ma va ajuta sa dau click pe link-ul dorit, blocand modificare pozitiei acestuia, chiar daca pagina se incarca in continuarea. Link-ul nu isi va mai modifica pozitia cu o linie, doua sau trei.

Cum activam aceasta functie? Introducem direct urmatorul rand in bara de adrese:

chrome://flags/#enable-scroll-anchoring

Imediat sub aceasta functie setam “Enabled” pentru a o activa, fie “disabled” pentru a o dezactiva.

scroll anchoring mystreet7

Last Updated on 18 July 2016 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Scroll Anchoring (Google Chrome) blocheaza modificarea pozitiei link-urilor”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.