Cum scapam de phishing si reclame pop-up pe Android

17 August 2015

Nu stiu daca aveti probleme cu phishing-ul sau reclamele pop-up care apar de regula pe Android, dar eu am avut si am reusit sa rezolv aceasta problema. Va voi oferi in continuare cateva sfaturi utile pentru a preveni aceasta problema sau pentru a scapa de ea in cazul in care aveti de aface cu asa ceva. 

In urma cu ceva vreme am afirmat ca nu-mi mai place Android-ul. Nu m-am razgandit, raman in continuare de parere ca-i un sistem de operare prost din punct de vedere al securitatii. Mult mai prost in comparatie cu Windows Phone sau iOS.

De la bun inceput, dupa ce cumparati un smartphone cu Android, instalati-va inainte de toate o aplicatie antivirus si un anti-malware. Nu am nici o recomandare legata de o aplicatie antivirus pentru Android, insa recomand Malwarebytes ca aplicatie anti-malware.

De ce spun sa le instalati inainte de a instala orice alta aplicatie in telefon? Daca aveti ghinionul sa instalati cine stie ce mizerie de aplicatie in telefon, iar aceasta sa contina virusi, e mult mai dificil sa rezolvi problema decat sa o previ.

Securizarea browser-ului poate preveni virusarea telefonului sau infectarea acestuia cu phishing. Pentru cei care folosesc Chrome, accesati Settings – Site Settings. De aici blocati cookies, JavaScript si Pop-ups.

Blocand JavaScript, reclamele de tip Adsense nu vor mai fi afisare. Atentie, nu veti mai putea rula clipurile video in browser. Asta a fost rezolvarea temporara a problemei cu phising-ul, in cazul meu. Am scapat complet de problema dupa ce am stins modemul cat am fost plecat o jumatate de zi de acasa.

Probabil ca o parte dintre voi nu sunteti de acord cu ceea ce am scris eu mai sus legat de blocarea optiunii JavaScript, insa va recomand sa o dezactivati, inchideti browserul si stergeti-l din memoria RAM, apoi lansati-l si navigati pe site-urile unde stiati ca sunt foarte multe reclame.

Diferente?

2 Comments

 • happyday 19 August 2015 at 9:05 pm

  Pentru reclame nu e suficienta instalarea Firefox si a suplimentului Adblock Plus ? Intreb si eu, mie mi s-a parut eficienta combinatia.
  In seara asta am instalat UC Browser, o dracie foarte apreciata pe unele situri. Am vazut ca ar avea incorporata un soi de protectie impotriva adware insa n-am apucat sa-l testez.
  Cat despre Mbam, am vazut ca versiunea Android mai are crash-uri. Eu folosesc varianta gratuita a Eset si mi se pare foarte ok. E o alternativa demna de luat in considerare. ;)

  • Alexandru Ionut 22 August 2015 at 10:12 am

   Am si eu UC Browser. Il foloseam foarte mult pe Windows Phone. Am mai zis de ce vreau eu sa folosesc Chrome, pentru ca am sute de marcaje pe care vreau sa le am pe toate dispozitivele si vreau ca sincronizarea sa mearga continuu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.