Optimizarea browser-ului Chrome pe Android

Atat pe tableta, cat si pe smartphone folosesc browser-ul Google Chrome. Nu ca ar fi cu mult mai bun decat browser-ul implicit de pe dispozitiv, dar imi sincronizez bookmark-urile si le am cu mine peste tot, in special cand nu am acces la laptop.

Google Chrome este aplicatia cea mai utilizata de mine de pe smartphone. Browser-ul merge destul de bine, chiar daca nu am un telefon foarte performant comparativ cu cele de 600-900€.

In mod normal, Chrome nu are nevoie sa fie setat in anume fel pentru a rula mai bine. Insa, se pot face unele chestii care pot imbunatatii experienta de navigare pe internet.

Probabil ca multi dintre voi nu stiti, dar Google Chrome pune la dispozitie o multime de optiuni care pot fi setate in asa fel incat performanta de navigare sa creasca simtitor. Practic, am putea spune ca optimizam browser-ul pentru o navigare mai rapida.

Aceste optiuni despre ca vorbesc nu se gasesc in meniul obisnuit browser-ului, fiind ceva mai dificil de accesat de catre un utilizator fara experienta.

Optiunea care m-a atras foarte mult si care mi s-a parut interesant de precizat pe blog se numeste Reader Mode.

Activand aceasta functie, inactiva in mod implicit, va aparea un buton pe bare de instrumente din partea de sus a browser-ului. Navigand pe un site si accesand un articol, putem apasa acel buton, apoi browser-ul va afisa doar partea ce mai interesanta a paginii site-ului. Adica textul si imaginile din continut. Nimic altceva in plus. Prin urmare, pagina se va incarca instant, nu vor mai dura secunde bune pana cand, in mod obisnuit, pagina incarca toate script-urile si condurile.

Cum activam Reader Mode:

1. accesam Chrome si introducem in bara de adrese: chrome://flags

2. dupa ce se va deschide pagina flags, apasam butonul de meniu la browser-ului si accesam optiunea Find

3. tastam “reader” si vom cauta optiunea “Enable Reader Mode Toolbar Icon“.

4. apasam butonul “Enable” de sub optiunea respectiva

reader mode chrome
Reader Mode.

5. imediat ni se va solicita restartarea browser-ului pe care va trebui sa o confirmam.

Imediat dupa ce am repornit Chrome, putem observa apartitia acelei iconite atunci cand accesam o pagina a unui site.

optimizare reader mode
Reader Mode Chrome – Mystreet7.com

Rezultatul obtinut prin apasarea butonului Reader Mode va fi urmatorul:

reader mode chrome browser
Reader Mode Google Chrome

Prin urmare, va fi eliminat din pagina orice element inutil, lasandu-ne liberatea de a citi ceea ce ne intereseaza fara a fi deranjati de orice alceva. Prin apasarea butonului Reader Mode, pagina se va incarca instant.

Aceasta optiune pusa la dispozitie de Google Chrome este foarte utila atunci cand utilizam smartphone-ului sau tableta. Voi ce credeti?

Ultuma actualizare 23 June 2015 by Alexandru Ionut

8 thoughts on “Optimizarea browser-ului Chrome pe Android”

  1. sal te rog ajutama am dat resetare din fabrica la un nokia lumia 820 si an timp ce se anvarteau rotitele sa stins adica ia cazut bateria ca nu aveam capacul si acuma ami apare doar nokia pe fond necru doar atat si nu mai porneste ramane cu scrisul nokia pana scot bateria

    Reply
  2. faza e ca ami arata bateria cu rosu ca si cum arfii moarta am tinut de 10 ori dupa o lalta acele 3 butoane si nu asi revine se abrinde si scrie doar nokia

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.