Dolphin – cel mai bun browser pentru Android

Dacă atunci când am scris ultimul articol despre Android eram puțin nervos, acum sunt mult mai liniștit. Atunci eram supărat că nu reușeam să fac browser-ul nativ de pe tabletă să-mi deschidă paginile web în mod complet, nu format pentru mobil. Am încercat și Chrome pentru Android, dar tot degeaba. Singurul care îmi deschidea paginile în mod complet a fost Opera Mini, dar acesta este un browser care nu-mi face plăcere să-l folosesc. 

Chestia frustrantă era că eu am un Samsung Galaxy Tab 2 de 10.1 inch, iar cu un ecran așa de mare citeam paginile web ca și când eram pe telefon. Știu, puteam activa pentru fiecare în parte deschiderea în format desktop, dar de ce să nu fie automată această setare?

Una peste ala, am  început să caut mai multe informații în legătură cu această problemă a mea, iar în cele din urmă am găsit ceea ce mă interesa. Am dezinstalat toate browserele de pe tabletă și am instalat Dolphin, unul dintre cele mai bune browsere pentru Android. Dintre toate browserele din Google Play, acesta are cele mai multe review-uri pozitive, fiind notat cu cea mai mare notă acordată aplicațiilor de navigare pe internet, un sincer 4,7.

Nu mi-a luat foarte mult să ajung la concluzia că Delphin este cel mai bun browser pentru Android. În primul rând, ne putem lua după toate review-urile pozitive pe care le-a primit și nota cea mai mare pe care o are, iar de aici rezultă că are parte de o încredere deplină a utilizatorilor. În al doilea rând, l-am instalat și am văzut despre ce e vorba. Oferă o viteză de navigare superioară, o interfață mult mai frumoasă față de alte browsere, dar și o serie de setări foarte interesante și practice. În plus, oferă o opțiune, care odată activată, face ca toate paginile web să fie deschise în mod complet, desktop-mode.

delphin browser android main interface
Interfața principală a browser-ului Delphin pentru Android.
delphin browser menu
Meniul principal.
delphin browser settings
Setările browser-ului Delphin.

Delphin va fi  browserul meu preferat pentru Android. Pentru Windows Phone 8 nu există acest browser, dar avem de ales dintre altele la fel de bune. Curând am să vă prezint și browserul meu preferat pe care-l folosesc pe Nokia Lumia 720.

UPDATE:

Avem posibilitatea de a ne personaliza interfața principală după bunul plac, putem adăuga scurtături către cele mai importante site-uri. Pe lângă asta, browser-ul oferă posibilitatea controlului prin voce și gesturi, dar și funcții pentru distribuirea conținutului paginilor.

Extensii dispozibile pentru Dolphin:
• Box for Dolphin
• Dolphin.fm
• Dolphin YouTube Search
• Dolphin eBay Search
• Dolphin Alexa Rank
• Web to PDF
• Dolphin Brightness
• Dolphin Password Manager Lite
• Password Manager Pro
• Lastpass for Dolphin Browser
• Xmarks for Dolphin
• Dolphin Reader
• Softpedia.com RSS
• Dolphin Screen Cut
• Bookmarks Widget
• Dolphin Desktop Toggle

Avem funcție de sincronizare a bookmark-urilor, taburilor, istoricului și parolelor între diferite dispozitive pe care le utilizăm și care au instalate pe ele acest browser, dar unul dintre cele mai interesante funcții pe care le oferă, este posibilitatea sincronizării datelor cu browserul Chrome, Firefox sau Safari de pe calculator.

Ce folosiți pe Android? Eu vă recomand Delphin.

Ultuma actualizare 26 December 2013 by Alexandru Ionut

13 thoughts on “Dolphin – cel mai bun browser pentru Android”

  • V-ati imbatat amandoi de sarbatori, este? :))

   Folosesc Dolphin. Am incercat chrome,firefox,ala default, dar nu ma multumesc.
   Chrome si firefox formateaza aiurea textul, Dolphin e singurul care raspunde cum trebuie la double-tap (ca opera mini, face zoom 100% la toata pagina, nu doar la bucati de text) si are cateva optiuni (sincornizarea in special) ce nu le gasesc in browserul default de Android.

  • Mane, crede-mă că eram rupt de țuică :). Articolul ăsta, cel cu urarea de sărbători, dar și cel cu review-ul despre iPad Air, sunt scrise sub influența… Le-am recitit astăzi să văd ce naiba am scris :))

   Mă bucur că-ți place Dolphin.

 1. Alexandru multumesc pentru pont.In sfarsit un browser bun de care sunt foarte multumit.Utilizez galaxy s4 de aproape 8 luni si internet explorer sau google crome m au chinuit in ultimul hal de era sa l sparg de nervi.In sfarsit chinul a luat sfarsit.Inca odata multumesc

  Reply
  • Cu plăcere. Și eu îl folosesc pe tabletă. Nu știam de I.E. pe Android. Chiar e așa ceva? Am căutat acum, dar îmi apar alte aberații.

 2. Sincer iti spun cred ca browserul care e preinstalat pe s4 e i.e.seamana cu iconita de pe laptop de la i.e,poate gresesc dar iti spun e varza, se bloca cand mereu si am crezut ca e o problema cu telefonul dar de cand am descoperit dolphin merge excelent datorita tie.Inca odata merci pt pont

  Reply
 3. Aceeasi problema am avut-o si eu. De cand am aflat de dolphin, am navigat ani de zile pe el. Pana cand am vazut din greseala ca browserul standard e de 3 ori mai rapid si contine si flash player.

  Reply
  • Intre timp, dolphin a primit ceva actualizari si merge destul de bine. Am sa verific si eu chestia asta.

   Update: folosind browserul implicit, nu rezolv problema mea cu accesarea paginilor web ca si cand le-ai vizita de pe un calculator. E aiurea sa ai o tableta de 10 inch si sa deschida site-urile ca si cand le-ai vizita de pe mobil.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.