Cum copiem inteligent si rapid fisiere din PC pe telefon

27 October 2014

Daca aveti un smartphone sau o tableta care ruleaza Android sau Windows Phone, atunci am sa va arat un mic truc cu ajutorul caruia putem copia foarte rapid diverse fisiere din calculator pe dispozitivul nostru cu ajutorul meniului “Send to”. Imi e greu sa cred ca exista cineva care n-a folosit de cel putin cateva ori acest meniu care ne ajuta sa copiem rapid fisiere pe un stick sau un card de memorie.

Cu toate acestea, cred ca exista foarte multi utilizatori care nu stiau ca pot copia in acelasi timp, tipuri diferite de fisiere, iar acestea sa ajunga in folderele specifice lor, asta cu ajutorul meniului “Send to”. De exemplu, daca avem intr-un folder pe desktop doua melodii si doua poze, acestea pot fi copiate pe dispozitivul nostru, exact in locatia specifica acestora, ci NU direct pe card sau radacina memoriei.

Pentru a realiza acest lucru, dispozitivul nostru trebuie sa fie conectat la calculator cu ajutorul unui cablu USB si sa foloseasca Media Transfer Protocol (MTP). Insa, majoritatea smartphone-urilor si tabletelor moderne folosesc in mod implicit acest protocol, in defavoarea USB Mass Storage (UMS).

Cum vom copia rapid si inteligent fisierele de pe calculator pe dispozitivul nostru care ruleaza Android sau Windows Phone cu ajutorul meniului Send To? Sa o luam pe etape:

1. conectam dispozitivul cu ajutorul unui cablu USB. Daca totul este in regula, acesta ar trebui sa apara in File Explorer asemanator cum apare Acer-ul meu.

dispozitiv android conectat la pc

 

2. selectam fisierele (poze, muzica, videoclipuri etc) pe care dorim sa le trimitem pe dispozitiv, dam click dreapta dupa ce le-am selectat si accesam meniul Send to – dispozitiv.

send to dispozitiv android

3. imediat va aparea mesajul urmator care ne da de ales intre a copia fisierele direct in locatia corespunzatore fiecaruia, sau alegerea variantei “No” care nu va face altceva decat sa permita copierea fisierelor direct in folderul root de pe dispozitiv. Vom alege desigur “Yes, (recommended)”.

confirmare mesaj copiere locatie potrivita

4. in continuare, va fi necesar sa confirmam copierea fisierelor. Vom alege Yes, si va recomand sa bifati caseta din dreptul optiunii “Do this for all files” pentru a nu confirma pentru fiecare fisier in parte.

skip this file

Dupa ce fisierele au fost copiate, puteti verifica daca acestea se afla in locatia corespunzatoare fiecaruia.

Stiati ca exista aceasta metoda de transfer rapid si “inteligent” a fisierelor pe smartphone sau tableta?

9 Comments

 • M. Coldea 16 March 2017 at 6:15 pm

  De Ionuț, eu doresc sa copiez articole salvate în descărcări din browserul Chrome (integral) de pe tableta sau telefonul Android pe Laptop.
  Deci articolele se pot trimite de acolo la Drive sau Dropbox, dar acolo apar că adresa http și titlul articolului doar. De
  Pot copia deci altfel aceste articole din descărcări? Prin cablu
  Telefonului nu apar ion File Explorer când deschid conținutul său pe laptop.

  • Alexandru Ionut 16 March 2017 at 10:20 pm

   Cred ca ceea ce vrei sa faci e sa sincronizezi marcajele salvate in Chrome de pe smartphone sau tableta, in Chrome-ul de pe laptop.
   Iti faci un cont Google cu care te loghezi in browser, via Settings.
   Apoi le loghezi cu acelasi cont pe toate dispozitivele. In momentul logarii cu contul Google, vei avea posibilitatea sa alegi ceea ce vrei sa sincronizezi (teme, setari, marcajele salvate etc).
   Daca vrei un raspuns si mai detaliat, sune-mi, si voi incarca sa te ajut in cel mai scurt timp.

 • Teodor 4 October 2016 at 9:34 pm

  Mulțumesc!M_ai salvat!

 • Emma 7 August 2016 at 2:47 pm

  Super,multumesc chiar a mers.

 • andreea 9 June 2016 at 6:21 pm

  Cum sa copiez din calculator pe smartphone samsung fisiere word

 • Mihai 14 May 2016 at 6:16 pm

  am un smarth, Samsung dar, nu il pot compatibiliza cum PC! cUM PROCEDEZ?

 • Marin 29 March 2016 at 10:43 pm

  Multumesc merge repede si este foarte usor

  • Alexandru Ionut 29 March 2016 at 10:51 pm

   cu placere

  • necolae lungu 4 November 2016 at 6:20 pm

   Domnule Ionut ,va rog sa ma ajutati …vreau sa copez un folder incarcat cu muzica de pe youtoube pe un leptop dupa care sa copiez muzica pe un sticke….nu sunt asa de priceput dar profitind de rabdarea dv. sper sa pot copia foderul….multumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.