Când învăţăm literele? Aplicație pentru Andoid

Guest Post.

Este în vogă cunoaşterea alfabetului la o vârstă cât mai mică. De la vârsta de 2-3 ani, părinţii încearcă să introducă literele în viaţa de zi cu zi a micuţului, mai mult forţat. Dar, psihologii consideră că nu trebuie de grăbit şi nu trebuie de forţat. Orice studiu trebuie realizat pas cu pas. Dacă un copil este forţat să înveţe ceva, el va deveni agresiv şi nervos. Iar momentul începerii unui studiu vine de la sine.

Rapid şi eficient alfabetul poate fi învăţat prin intermediul aplicaţiei edicative FunABC. Aplicaţia este asemenea unui abecedar, care face cunoştinţă cu literele alfabetului românesc mai interactiv.

foca

Aplicaţia are o interfaţă simplă. Literele pot fi alese aleator sau în ordine alfabetică, apăsând pe ele. Imaginea unui animaluţ apare pe ecran în dependenţă de litera aleasă. Pe lîngă animăluţ mai apare litera cu care se începe denumirea animăluţului, şi însuşi denumirea lui în format textual. La apăsarea literei, se va auzi pronunţia sa. La apăsarea cuvântului – se va auzi cum se rosteşte. La atingerea animăluţului, se va auzi ce sunet el emite. Sunetele sunt clare şi au fost scrise într-un studiou de înregistrări.

Copilul pe lângă literele alfabetului, mai face cunoştinţă şi cu lumea animală.

girafa

Animăluţele sunt viu colorate, şi redau caracterul său. Ele sunt prietenoase, prin urmare, copilul va dori să facă cunoştinţă cu ele.

Aşa aplicaţie veselă va fi pe placul copilului dvs. Interfaţa simplă a aplicaţiei îl va ajuta pe copil să nu se încurce în navigare şi să caute animalul şi litera necesară repede.

oita

Aplicaţia FunABC de la Ejuk poate fi descărcată aici: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.ejuk.funabc sau introducând în fereastra de căutare unul din cuvintele cheie: funabc, alfabet român, ejuk. Urmează procedura de instalare a fişierelor pe gadget-ul dvs.

Last Updated on 16 January 2022 by Alexandru Ionut

1 thought on “Când învăţăm literele? Aplicație pentru Andoid”

  1. din punct de vedere educatiei Montessori / Waldorf, inceputul invatarii scrisului si cititului infraneaza imaginatia, interactiunea inter-umana.

    Asa ca …nu e cazul sa grabim copiii cu asta.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.