Aplicatie pentru criptarea conversatiilor pe Android – RedPhone

12 August 2013

RedPhone este o aplicație pentru telefoanele și tabletele care rulează Android, făcând posibilă criptarea conversațiilor. Aplicația este open source, iar codul acesteia fiind disponibil pe GitHub, asta pentru cei care vor să se joace cu ea.

Pentru criptarea apelurilor, aplicația folosește tehnologia voice over IP (VoIP).

Primul lucru pe care trebuie să-l facem după ce vom instala aplicația, trebuie să înregistrăm numărul de telefon cu serviciul. În orice caz, procesul este semi-automat, numărul va fi afișat automat. Noi trebuie doar să ne asigurăm că este corect, iar apoi apăsăm butonul de înregistrare.

Criptarea apelurilor va funcționa doar dacă și celălalt utilizator folosește aplicația RedPhone. Dacă vom încerca efectuarea unui apel către cineva, aplicație e oferă posibilitatea trimiterii unui SMS cu un link de instalare.

Pentru a cripta un apel, este nevoie ca aplicația să ruleze și să aibă acces la internet. RedPhone folosește SRTP pentru criptarea apelurilor și ZRTP pentru a crea o cheie. În momentul utilizării aplicației, aceasta va folosi o cheie care va genera o parolă care va fi afișată pe ambele ecrane. [adsense float=”center”]redphone android criptare conversatii

Singurul minus ar fi imposibilitatea folosirii acestei aplicații de criptare a apelurilor cu utilizatorii care folosesc iSO, Windows Phone și alte sisteme de operare pentru mobil. Același lucru este valabil și în cazul apelării unui număr fix.

PS: personal, n-am testat aplicația, iar 720-ul are Windows Phone 8.

2 Comments

  • Stefan 13 August 2013 at 2:46 pm

    Interesantă ideea, deși mi se pare un pic cam fără viitor. :) Nu cred că vor fi prea mulți care să instaleze aplicația pentru majoritatea merg pe ideea ”eu nu am nimic de ascuns”.

    • Alexandru Ionut 13 August 2013 at 6:18 pm

      Există și destule persoane care vor să ascundă ceea ce vorbesc…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.