Cum adaugam sau eliminam metode de plata in Google Play – Android

26 June 2017

Zilele trecute am testat o aplicatie GPS pentru ca TomTom meu cumparat nou de vreo 4 ani nu mai este recunoscut de producator. Pentru ca versiunea gratuita a aplicatiei m-a convins, am decis sa platesc 20€ pentru a debloca cateva functii care nu erau puse la dispozitie in varianta free. 

Zis si facut, fara a sta mult pe ganduri. In plus, 20€ pe an suna altfel fata de un aparat GPS decent de vreo 200€, care mai mult ca sigur, dupa vreo 2 sau 3 ani nu i se mai ofera suport din partea producatorului. Ca altfel de unde profit.

Revenind la metoda de plata a aplicatiei GPS din Google Play, am ales initial sa platesc via PayPal. Doar ca nu am reusit sa fac acest lucru. Mi se respingea de fiecare data plata.

A doua varianta de plata a functionat. Am ales sa platesc via MasterCard (card prepaid) pe care-l incarc ocazionat cu cate 150-200 euro, fiind si cel legat la contul PayPal. Va sfatuiesc sa nu utilizati pentru plata pe internet cardul de economii sau cardul vostru principal pe care tineti sume mari de bani. Un card prepaid este mult mai sigur, iar daca il pierdeti sau cineva vi-l fura si afla pinul, poate extrage doar o suma limitata de bani. De exemplu, eu am uitat un card prepaid in automatul de la gara din Brugge, dupa ce am retras 20€ sa platesc un taxi. Cardul a fost “inghitit” de bancomat dupa cateva minute, pentru ca nimeni nu a folosit imediat bancomatul si nu a solicitat scoatere cardului. In orice caz, chiar daca cineva era pe faza si vedea ce s-a intamplat, putea extrage maxim 150€ cat era pe el. Dupa cum am zis, il incarc cu sume desul de mici de bani. De aceea nu ma tem sa platesc cu el pe internet.

Legat de Google Play, acesta a salvat ca metoda de plata atat cardul meu prepaid cu care am platit pentru aplicatie, cat si contul PayPal, chiar daca mi s-a respins plata cu acesta.

De curiozitate, pentru ca n-am mai platit niciodata pentru o aplicatie in Google Play pentru o aplicatie Android, am cautat sa aflu daca metodele de plata au ramas salvate undeva. Iar acest lucru chiar s-a intamplat.

In continuare, am sa va prezint pe scurt, pasii care trebuie urmati in Google Play pentru a adauga o metoda de plata, modificare si stergerea acesteia din depozitul de aplicatii.

1. lansam depozitul de aplicatii Google Play, apoi dam click pe optiunea “Account“.


2. din meniul Account, accesam optiunea Payment methods (metode de plata).

3. accesand meniul Payment methods, putem vedea care sunt metodele de plata inregistrate in depozitul de aplicatii Google Play. Din imaginea de mai jos, singura metoda de plata inregistrata fiind cu ajutorul cardului prepaid. Tot de aici, putem adauga alte metode de plata pentru aplicatiile Android. Pentru a merge mai departe in vederea eliminarii metodei de plata inregistrate, accesam optiunea “more payment settings”.

4. selectand optiunea anterioara, vom fi directionati in browser, in centrul de plati (payments center). Aici vom selecta butonul format din 3 liniute (cel marcat cu rosu)

5. din fereastra urmatoare ca va aparea pe ecranul telefonului vom alege optiunea “Payment methods

6. in centrul de plati vor fi listate metodele de plata inregistrate in Google Play, avand la dispozitie optiunea de stergere sau modificare a metodei de plata. Dupa cum probabil ati observat, in imaginea a treia din articol sunt listate metodele de plata. Insa, nu avem posibilitatea de a le elimina sau a le edita fara sa parcurgem urmatorii pasi.

La inceputul articolului va povesteam ca si PayPal s-a inregistrat ca metoda de plata in Google Play, chiar daca mi s-a respins plata cu ajutorul acestuia. Insa, am apucat sa-l elimin din lista de metode de plata pentru aplicatiile Android inainte de a face aceste screenshot-uri.

Metoda de plata pe internet preferata de mine ramane PayPal. Insa, nu ezit sa inregistrez datele cardului MasterCard prepaid acolo unde nu este posibila plata via PayPal. Si sa nu uit de panica cand am cumparat prima data de pe Amazon cu Visa.  Atentie, ma refer la plata pe diverse site-uri gen ebay, amazon, emag, etc sau depozite de aplicatii gen Google Play.

Voi ce metode de plata pe internet preferati?

3 Comments

 • Barbu 18 October 2018 at 9:39 pm

  Salut. Eu vreau sa cumpar de pe magazin play cu un card Visa si nu ma lasa fiindk de fiecare data cand intru pe metoda de plata ma baga in pagina google pay. Ia in magazin play cand vreau sa finalizez plata imi scrie “card refuzata” si imi spune sa schimb metoda de pata dar nu mai am nici o alta alternativa. Ma poate ajuta cineva? Va rog

 • Petre 1 July 2017 at 9:04 am

  Folosesc PayPal si acolo unde nu merge plata prin PayPal renunt si caut alt loc de unde sa achizitionez produsul respectiv, loc care sa accepte ca metoda de plata PayPal.
  Daca nu gasesc inseamna ca nici nu am o asa mare nevoie de resprectivul produs :) si renunt la al mai cumpara.

  P.S. – ai gasit vreo explicatie pentru faptul ca nu a mers plata via PayPal pentru respectiva aplicatie ???

  • Alexandru Ionut 1 July 2017 at 10:58 am

   Nu am gasit nici o explicatie, momentan. N-am mai cumparat nimic. Faza e ca pe paypal nu am avut suficienti banu, insa contul e legat la card. Poate d-asta. Cu toate ca plates via PayPal fara sa am bani in cont, plata facandu-se via Paypal, dar banii fiind luati de pe card. N-am decat sa transfer ceva in Paypal si sa platesc pentru o aplicatie. Asta am sa si fac in scurt timp. Platesc ptr ceva de cativa euro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.