10 aplicații de corectare a imperfecțiunilor feței pentru iOS și Android

17 August 2013

În acest articol am să prezint o listă cu 10 aplicații pentru mobil, de corectare a imperfecțiunilor feței. Cu acestea puteți corecta tenul, părul care nu stă la locul lui, ochi roșii, sau lumina slabă care pică pe față.

Aceste aplicații pot fi foarte utile în cazul în care nu dorim să modificăm fotografiile în Photoshop sau alternativele acestuia – Gimp.

Lista va cuprinde 10 aplicații pentru iPhone și pentru telefoanele care rulează Android, și care ne permit să edităm și să retușăm cadrele capturate cu ajutorul telefonului mobil pentru un rezultat cât mai bun.

Atenție însă, lista va cuprinde atât aplicații gratuite, cât și aplicații contra cost.

1. Facetune – aplicație care ne va fi un aliat puternic contra acneei, pe care o poate face să dispară din fotografie. Pe lângă asta, poate rezolva și problema părului rătăcit, ridurilor și ochilor roșii.

facetune

Din păcate, aplicația costă ceva, iar echipa din spatele ei nu s-a gândit și dezvoltarea pentru Android. Presupun că prețul acestei aplicații este unul nesemnificativ pentru o persoană care și-a cumpărat un iPhone de câteva sute de euro, așa că app merită încercată.

Platformă: iOS [$2.99]

2. Pixtr – aplicație care face totul în mod automat. Detectează tot ce ar trebui să corectăm la o fotografie. Aceasta va elimina petele tenului și ochii roșii pentru a asigura un aspect perfect și natural al fotografiei. Funcționează și în fotografiile grup.

pixtr

Pixtr permite adăugarea unei fotografii îmbunătățite ca imagine de profil pe Facebook, direct din aplicație. Pe lângă asta, permite distribuirea fotografiilor pe Fb, Twitter sau mail. Curând va fi disponibilă și pe Andoid.

Platformă: iOS [free]

3. Perfect365 elimină cearcănele, petele inestetice, etc cu ajutorul funcției telefonului de detectare a feței. [adsense float=”center”]

Platformă: iOS și Android [free]

4. Photo Makeover oferă destul de mult control asupra feței. Dintr-o față tristă putem face una veselă.

photo-makeover

Platformă: iOS [$0.99]

5. ModiFace Photo Editor este o aplicație destul de complexă, și care oferă câteva funcții interesante, și câteva filtre cu care ne putem juca.

Platformă: iOS [free]

6. Beauty Booth Pro oferă doar câteva corecții ale pielii și efecte ale ochilor. Pe lângă astea, putem adăuga timbre, bule de vorbire, rame și alte filtre și efecte de înfrumusețare.

Platformă: iOS [$1.99] Android [$1.80]

7. Visage Lab retușează fotografiile automat prin aplicarea unui machiaj asupra pielii și ochilor, îndepărtează părțile care strălucesc, și multe altele. Permite distribuirea fotografiei pe Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, mail.

visage

Platformă: iOS [free] Android [free]

8. Beauty Camera permite modificarea tonului și detaliilor fotografiei.

Platformă: Andorid [free]

9. PicBeauty este o aplicație simplă care elimină petele, ridurile, și albește ridurile.

Platformă: iOS și Android [free]

10. Pimple Remover Photo Retouch permite selectarea zonelor cu semne sau coșuri, iar aplicație se ocupă de restul.

pimple-remover

Platformă: Android [free]

Voi încerca să caut aplicații asemănătoare și pentru Windows Phone, dar asta într-un viitor articol.

4 Comments

 • Mădălin Ignișca 8 March 2014 at 9:58 am

  Știu că o să fie un comentariu răutăcios, dar nu rezist.

  Se ia una urâtă. Individa își instalează pe iPhone-ul cumpărat în rate pe 5 ani una din aplicațiile astea. Se fotografiază precum fetele pe Facebook în băile din toate cluburile și la sala de fitness unde și-a făcut un abonament la promoție din orașul în care locuiește. Procesează pozele și le plasează pe site-urile de dating în singura limbă cunoscută de ea, cea maternă alterată cu englezisme.

  Se ia un băiat drăguț. O găsește pe fată din căutările lui zadarnice să întâlnească o tipă mișto. Chat-uiește la greu cu ea fascinat de frumoasele poze ce le vede. În sfârșit o convinge să se întâlnească.

  După ce o vede, săracul fuge de parcă l-a văzut pe dracu și apoi fata nu înțelege cum de a ajuns pe site-uri de pitzi și coca.

  • Alexandru Ionut 8 March 2014 at 4:08 pm

   Jur că asta-i povestire din caz real =)). Dar așa e, ai dreptate. Nu se știe peste cine dai pe net. Am și eu pe cineva pe Facebook care-și prelucrează majoritatea pozelor. E ok să le îmbunătățești, dar asta nu înseamnă să te modifici radical în poze. E clar că atunci când te vei găsi cu persoana aia te vei speria de fugi fără să te uiți unde :).

 • Nicu Durla 26 August 2013 at 2:17 pm

  Interesante, am incercat cateva aplicatii pentru iOS si sunt foarte multumit. Am multe poze din vacanta cu diferite monumente istorice si le-am facut mai frumoase :)

  • Alexandru Ionut 26 August 2013 at 6:28 pm

   Într-adevăr, dacă îți place să faci poze, aplicațiile astea îți pot fi de folos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.