Cum modificam orice caseta de dialog sau fereastra cu AltMove

Exista multe casete de dialog si ferestre ale aplicatiilor care nu merg redimensionate cu metoda click and drag. De exemplu, fereastra Internet Options nu poate fi redimensionata folosind metoda clasica. Daca doresti o aplicatie care permite redimensionarea ferestrelor si de asemenea permite si alte optiuni cum ar fi mutarea ferestrei, ascunderea acesteia, schimbarea opacitatii etc. atunci incearca AltMove.

AltMove este o aplicatie portabila pentru Windows care adauga mai multa functionalitate mouse-ului pentru a interactiona cu casetele de dialog. Programul iti permite sa efectuezi mai multe functii inclusiv mutarea ferestrelor care nu suporta miscarea in mod implicit, redimensionarea ferestrelor care nu pot fi redimensionate in mod normal, schimbarea opacitatii casetelor de dialog cu intervale de 10%, minimizarea si maximizarea aplicatiilor etc..

Fiind o aplicatie portabila, o poti folosi imediat dupa descarcare. Interfata principala prezinta toate functiile listate ale aplicatiei. Acestea pot fi activate sau dezactivate folosind butonul de Play sau Stop disponibil in dreptul fiecarei optiuni. Meniurile, incluzand Program, View, Select, Actions si Options, sunt disponibile deasupra barei care contine optiunile Hide, Toolbar, Status Bar, Select All, Deselect, New Action, Delete Action etc.

Faceti click pe butonul de maximizare prezent in dreptul fiecarei optiuni pentru a o configura dupa bunul plac. De exemplu, daca faci click pe butonul maximizare “Size window by left Ctrl Key and Left Mouse” vei schimba tastele alocate, poti modifica butonul mouse-ului pentru a fi folosit in combinatie, optiunile specifice pentru alte casete de dialog, schimba modul de localizare etc..[adsense float=”center”]

blank

Cand este activat, acesta poate efectua functii pe diferite casete de dialog care de obicei nu sunt posibile de efectuare. Caseta de dialog Internet Options nu poate fi redimensionata in mod implicit, dar folosind AltMove, poti reusi foarte usor sa gestionezi dimensiunea acestuia.

blank

Daca faci click pe meniul Action din partea de sus, si selectezi Add, poti adauga noi actiuni programului. Daca aceastea nu sunt deja prezente in lista, poti selecta actiuni cum ar fi mutare fereastra, modificare dimensiune, schimbare transparenta, ascundere, document de lucru, meniul system, rulare program etc..

blank

AltMove functioneaza cu ambele versiuni de 32 si 64 biti de Windows XP, Vista si Windows 7.

Descarca AltMove

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.