Adaugare automata a iconitelor pe ecran pentru dispozitivele externe

De ce am dori adaugarea automata a iconitelor dispozitivelor conectate la calculator, pe ecran? Pentru a avea mai usor acces la acestea. Cum putem activa aceasta functie? Cu ajutorul aplicatiei TweakNow DriveShortcut.

Cei care folosesc Mac, stiu deja care sunt avantajele montarii dispozitivelor externe pe desktop. In momentul conectarii unui dispozitiv USB sau introducerii unui CD-DVD in unitatea optica, imediat o iconita va aparea pe ecran. In momentul deconectarii dispozitivului sau scoaterii CD-ului, iconita va disparea.

Daca iti place ideea dar esti fan Windows, nu trebuie sa fugi pe platforma Mac pentru a avea acest avantaj / caracteristica.

tweaknow driveshortcut

O aplicatie numita TweakNow DriveShortcut va crea sau va sterge scurtaturile de cate ori este nevoie. Puteti descarca aplicatia foarte usor pentru ca este gratuita.

Prima data cand lansam programul, putem alege care tip de dispozitiv ar trebui sa fie luat in vedere. Pe langa CD-DVD-ur si dispozitivele pe USB, instrumentul poate fi folosit si pentru a crea scurtaturi la hard disc-uri, disc-urile din retea, si dispozitivele RAM. Trebuie doar sa bifam caseta din fata fiecaruia.

driveshortcut_2

[adsense float=”center”] In mod default, aplicatia va folosi prima zona disponibila de pe ecran pentru a crea iconitele atunci cand este nevoie. Din aceasca cauza, pot exista probleme in momentul in care avem un desktop plin cu iconite de la tot felul de programe sau jocuri.

Pentru scapa de aceasta problema, putem opta pentru aparitia scurtaturilor create in acelasi loc de fiecare data. Trebuie doar sa selecatam Yes de la “remember shortcut icon position on the desktop”. De asemenea, putem confirma si optiunea de lansare a aplicatiei odata cu sistemul de operare.

driveshortcut_3

Dupa ce am salvat optiunile facute, putem inchide fereastra aplciatiei si putem conecta un dispozitiv USB pentru a vedea efectul. Acesta reprezinta un lucru mic, dar care poate face o mare diferenta.

 

Ultuma actualizare 9 June 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.