Combinatii de taste pentru accesare rapida

Stapanind tastatura, nu numai ca va creste viteza de navigare, dar poate ajuta, de asemenea, sa economisiti timp . Aici sunt cateva comenzi rapide Windows mai putin cunoscute  care va ajuta sa va miscati rapid pe tastatura.

Comenzi rapide la nivel global pentru Windows

Win 1, 2, 3, 4, etc va lansa fiecare program pornit si minimizat in bara de activitati. Este util atunci pentru a mentine programele cele mai utilizate de la inceputul barei de activitati, astfel incat sa puteti sa le deschiseti unul dupa altul de la stanga la dreapta. Acest lucru, de asemenea, functioneaza in Windows Vista pentru icoane situate in  Lansare rapida(Quick Launch).

Win + Alt +1, 2, 3, etc va deschide lista de salt pentru fiecare program in bara de activitati. Puteti folosi sagetile pentru a selecta care lista de salt doriti sa o deschideti.

blank

Win + T va circula prin programele din bara de activitati. Acest lucru este similar cu trecerea mouse-ului peste elementul respectiv, dar se poate lansa programul cu Space sau Enter.

blank

Win + B selecteaza bara de activitati, care nu este intotdeauna utila, dar poate fi foarte folositoare in cazul în care mouse-ul nu mai functioneaza.

blank

Win + Pause / Break va deschide fereastra proprietati sistem. Acest lucru poate fi de ajutor daca aveti nevoie pentru a vedea numele unui computer sau o simpla statistica a sistemului .

[adsense float=”center”]

blank

Ctrl + Esc poate fi folosit pentru a deschide meniul Start.
Ctrl + Shift + Esc va deschide Task Manager, fara a fi nevoie sa apasati Ctrl + Alt + Del inainte.

blank

Alt + Space va deschide meniul window system care poate fi folosit pentru a maximiza , minimiza, restaura, sau muta, fereastra. Aceasta comanda rapida poate fi, de asemenea, de ajutorin ferestrele care nu se inchid cu comanda rapida Alt + F4, cum ar fi fereastra de comanda.

blank

Shift + F10 deschide meniul “click dreapta”, pentru un fisier / folder. Acest lucru poate fi foarte util pentru viteza mai ales daca stiti ce optiune doriti sa selectati. Uitati-va dupa litera subliniata in fiecare optiune pentru a sti care litera puteti apasa pentru un acces mai rapid.

blank

Shift + Del sterge un fisier, fara a trimite-l la cosul de gunoi pentru ca cine vrea sa goleasca cosul de gunoi lor oricum?

Ctrl + Shift + N creeaza un folder nou in directorul curent.

Alt + Enter deschide proprietatile fisierului astfel incat sa puteti vedea dimensiunea fisierului, setarile de distribuire, si data de creare.

blank

F2 redenumeste un fisier sau un folder.

F3 va deschide exploratorul si va selecta bara de cautare. Daca aveti deja o fereastra de explorer deschisa se va evidentia bara de cautare. In unele programe se va deschide, de asemenea, dialogul de cautare pentru a cauta in cadrul acelui program.

blank

F6 selecteaza obiecte din fereastra curenta. In explorer va selecta bara de locaţie, bara de optiuni, panoul din stanga, si panoul din dreapta. Functioneaza de asemenea, cu succes in diferite programe.
F10 comuta meniul File din explorer.

blank

Sper ca aceste scurtaturi sa va ajute in lucrul dumneavoastra cu Windows-ul.

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

2 thoughts on “Combinatii de taste pentru accesare rapida”

  1. Interesant articoulul :D stiam si eu niste comenzi din tastatura, de exemplu CTRL+X/C/V este Cut/Copy/Paste, asta o folosesc cel mai des, alta ar mai fi, CTRL+F (in browser cauta un cuvant in pagina, in Windows Explorer cauta fisiere pe Hard).

    Reply
  2. La fel si eu de ceva vreme am renuntat la click dreapta => copy, paste etc si am adoptat acceste comenzi din tastatura :) mai ales ca lucrez cu diverse proiecte in word, flash, sau photoshop.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.