Cateva elemente de baza in SEO

8 July 2012

Probabil, majoritatea dintre voi v-ati intalnit deja cu abrevierea SEO. Daca inca nu stiti ce inseamna, va spun eu. SEO inseamna Search Engine Optimization, o abreviere foarte populara in marketing-ul, business-ul si domeniile afiliate. 

Orice webmaster trebuie sa fie capabil sa ajute cu remedieri rapide, orice site pentru o mai buna optimizare. O lista rapida a remedierilor SEO care par a fi de obicei ignorate de webmasteri:

– titlul paginii: titlul trebuie sa se potriveasca cu continutul articolului si sa contina cuvantul cheie

 structura link-ului: creati o structura a link-urilor care sa fie usor de citit si de urmarit

 numarul link-urilor in pagina: sa aveti mai putin de 100 link-uri pe o pagina. Prea multe link-uri fac rau cititorului, si pot atrage penalizari.

– tagurile header: folositi <h1>, <h2> si <h3> pentru a va organiza continutul si asigurati-va ca este corespunzator cu titlul paginii

– numele imaginilor: folositi imagini cu nume concret. De exemplu, daca aveti o imagine cu o masina, puneti denumirea masina.jpg, nu folositi niciodata 2sad214s2.jpg

– descrierea imaginii: toate imaginile ar trebui sa aiba o explicatie, descriere despre ce reprezinta

– link ancora: majoritatea utilizatorilor nu folosesc ancore catre alte pagini de pe site. Acest lucru este vital, nu trebuie sa neglijati link-urile catre alt continut d epe acelas site.

– cod optimizat: raportul dintre continut si cod este important. Mai mult cod si mai putin continut va afecta rank-ul, asa ca incercati sa pastrati codul cat mai curat.

– viteza de incarcare a site-ului: daca aveti un site cu o viteza de incarcare foarte buna, rank-ul acestuia poate creste. Imaginile, de obicei, incetinesc incarcarea site-ului. Multe bannere si grafice inutile pot sa agraveze situatia. Puteti verifica viteza paginii cu Google Developer Site.

3 Comments

 • Viorel 27 December 2014 at 12:56 pm

  Salut,
  Am realizat deja (sper), majoritatea elementelor SEO enumerate din postare, pe blogul meu.
  Multumesc!

  • Alexandru Ionut 28 December 2014 at 1:11 am

   Cu placere!

 • Paul 29 October 2012 at 8:01 pm

  da foarte interesant ce scrii tu aici, si eu sunt la inceput si sper s ma descurc cat mai bine.! multumesc de sfaturi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.