5 tehnici SEO la care trebuie să renunțăm

Chiar dacă am doar doi ani de experiență în blogging, am citit o mulțime de articole despre SEO (Search Engine Optimization). Pentru o perioadă, am fost acaparat de subiect, apoi am lăsat-o mai moale, scriind așa cum îmi vine mie și uite că mi-a prins bine.

Între timp, lucrurile s-au mai schimbat și au evoluat în mai bine, simplificând munca unui creator de conținut care dorește să se afirme prin cuvintele din articolele sale, fără a se baza pe o optimizare forțată a conținutului pentru o poziție mai bună în Google.

Tehnici SEO la care ar trebui să renunțăm

1. Guest Blogging – făcut doar pentru a urca un anumit site în motorul de căutare prin utilizarea link-urilor dofollow. Mai pe scurt, spammy guest blogging. Acest timp de guest blogging implică link-uri irelevante cu tema blogului unde a fost postat articolul și ancore optimizate.

Nu cred că se va supăra nimeni dacă facem guest blogging pe bloguri relevante și dacă vom folosi link-uri nofollow pentru a nu crea o impresie greșită despre scopul conținutului.

2. Ancore optimizate – acele link-uri ancoră puse pe cuvintele cu care dorim să urcăm cât mai mult în Google. Exemple: telefoane ieftine, asigurare auto, jocuri online etc.

Se recomandă link-uri fără ancoră (mystreet7.com, www.site.com), link-uri pe brand (mystreet7), sau link-uri pe o frază (nu știți ce este SEO?).

3. Backlink-uri la grămadă – și fără mare valoare, doar de dragul de a avea mii de link-uri către site sau blog. Nu e scump să facem rost de o mulțime de link-uri ieftine, dar dacă site-ul care trimite e penalizat? Dacă site-ul are domain authority foarte slab? Și mai grav e atunci când obținem o mulțime de link-uri slabe într-un timp foarte scurt.

4. Keyword stuffing – e atunci când repetăm ”agresiv” un keyword în conținutul articolului. Chestia asta ajuta acum o perioadă, dar articolul era menținut în top doar o scurtă perioadă. Eu n-am testat așa ceva, spun doar din auzite.

Riscul de a fi penalizat este mai mare atunci când insistăm prea mult cu un long tail keyword (cele mai ieftine telefoane, cele mai ieftine telefoane, cele.. etc.) în conținut. Ideal ar fi să creăm conținut mai mare unde putem utiliza long tail keyword-ul fără să riscăm așa mult. Una e când repeți de 10 ori în 300 cuvinte, alta e să repeți de 100 ori în 1000 cuvinte.

5. Doar backlink-uri fără mult conținut. Avem ceva articole, hai să ne oprim din creat conținut și să ne pierdem timpul doar pentru strategii de creat backlink-uri pentru a urca în Google doar cu ce am realizat până în momentul de față.

Eu cred că-i mai ok să nu ne facem griji de backlink-uri. Scriind conținut de calitate, vin ele singure și pe cale naturală.

Scrieți conținut de calitate, creați conținut de calitate, bla bla bla.. sfatul ăsta îl găsim în majoritatea articolelor despre SEO. Înainte era mai palpitant când învățam câte ceva, acum doar conținut de calitate în stânga, conținut de calitate în dreapta. A devenit cam frustrant :).

Voi ce mai știți, ce ați mai citit?

https://mystreet7.com/search-engine-optimization/topul-site-ului-poate-depinde-de-cateva-aspecte-marunte-seo.html

Ultima actualizare 29 March 2014 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “5 tehnici SEO la care trebuie să renunțăm”

  1. Ai perfecta dreptate. Cautând sa faci o cit mai buna optimizare SEO te apuca nebunia.Google tinde mult spre SEM pentru ca a observat ca se fac bani buni. Asa ca SEO, greu de înțeles și aplicat pe baza algoritmilor impuși de Google începe sa piardă teren. In opinia mea un conținut bun cuvinte cheie potrivite si descrierea pentru fiecare articol sunt suficiente.Eu folosesc plugin-ul All in one SEO și îl găsesc foarte folositor.Bineînțeles mai sunt multe alte chestii care fac un site sa funcționeze bine.Sunt multe motive pentru care un site nu merge bine asa ca SEO este o parte din acest tot de operații care uneori ne dau mari bătăi de cap.

    Reply
  2. Ai dreptate, dar nu în toate punctele. Să nu mă înțelegi greșit. Nu ai dreptate în anumite puncte, în opinia mea, nu în numele tuturor! :)

    Chestia cu backlink-urile e utilă zic eu. Am citit într-o sursă că dacă un site mai bine indexat are îți oferă un backlink, afectează pozitiv reputația site-ului tău. Chestia cu keyword stuffind e foarte utilă. Se mai numește și keyword density. Minim 2%, dar nu mai mult de 5%. Ce e peste, e spam. Pe vechiul blog, am ajuns să am 9 mii de vizualizări la un simplu articol în care recomandam un site de filme. Aparent banal, dar al naibii de vizitat. După ce am aflat despre keyword density, am dat o scanare la articolul popular și am aflat că fix ce se căuta, avea densitate bună.

    Chestia cu guest blogging-ul n-o agreez, deci de acord cu tine.

    Problema e că niciodată nu poți să declari că știi SEO de la A la Z datorită Google. Soarta se face că Google e cel mai frecventat motor de căutare, și tot soarta se face că ne joacă pe degete cu pagerank-ul și algoritmii lor imprevizibili. Dacă era Yahoo, era altă treabă. La fel și cu Bing și altele.

    Reply
    • Bing nu-i așa de popular. Dacă era, poate și Google era mai prietenos. Altă chestie e că pretutindeni sunt doar articole care prezintă generalități despre acest domeniu. Dacă cineva a descoperit formula magică, fi sigur că n-o spune.

      Acum nu prea se mai ține cont de PR, ci de DA.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.