Putem publica continutul blogului pe alt site?

Sa presupunem ca am scris si publicat un articol pe blogul personal, dar doresc sa-l public si pe alt site. Putem face acest lucru, insa trebuie sa avem mare grija si sa tinem cont de anumite aspecte. Altfel, riscam ca blogul sa fie penalizat de Google pentru continut duplicat.

De ce ne gandim sa publicam continutul blogului si pe alt site mai autoritar decat blogul nostru? Pentru a deveni mai cunoscuti si pentru a aduce trafic catre blog. Acesta ar fi principalul motiv. Atentie, continutul blogului, in cazul de fata, reprezinta doar o parte din articolele scrise si publicate, nu ma refer la absolut toate articolele de pe blog.

Publicarea continutului unui articol de pe blog pe alt site poate face rau in cazul in care nu procedam corect. Insa, putem proceda in felul urmator:

1. Rescriem continutul – asta insemnand rescrierea integrala a articolului, inversand sau formuland altfel aceleasi idei. E o munca dubla, dar poate fi sigura. Continutul nu va mai fi considerat duplicat.

2. Folosim tag-ul rel=canonical – acest tag comunica motorului de cautare ce link sa fie indexat, pentru a nu fi considerat continut duplicat. Mai multe despre acest tag aveti aici.

3. Publicam continutul doar pe alte alte site-uri – uneori, asta poate fi una din solutiile cele mai bune. Nu riscam absolut nimic. Ne putem alege cu un link catre domeniu si ceva trafic.

Publicarea aceluiasi continut pe diferite site-uri, dar in limbi diferite, nu se considera continut duplicat si nu se penalizeaza atat timp cat a fost tradus uman de catre o persoana, ci nu cu ajutorul motorului de cautare.

De asemenea, publicarea doar a primului paragraf al articolului nu reprezinta nici un pericol de penalizare atat timp cat ne limitam doar la acesta.

Articol destinat bloggerilor incepatori ! 

Ultuma actualizare 5 November 2014 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.