Cum sa marim sau sa mentinem Page Rank-ul

22 September 2012

Din cate am aflat, asta dupa ce am citit pe cateva bloguri de specialitate, se apropie o noua actualizare Google PageRank undeva prin noiembrie. Ultima dar si singura actualizare pe care am prins-o a fost pe 2 august 2012, deci anul acesta, si care mi-a adus pentru MyStreet7.com un PageRank 2.

Citeste si: 02 august 2012 – Google a facut al treilea update al Page Rank-ului din acest an

Odata ce site-ul / blogul este indexat, este alocat un PageRank pentru fiecare pagina a acestuia. Poti primi orice scor de la 0 la 10. Scorul depinde de numarul si calitatea site-urilor care fac trimitere catre site-ul tau.

Google aloca PageRank-uri mari site-urilor care primesc link-uri relevante si de calitate. Asta inseamna ca daca primesti un inbound link de la un site clasat foarte bine atunci PageRank-ul tau va fi afectat considerabil. Acesta va mari relevanta site-ului si Google va clasa site-ul cat mai sus in resultatele motorului de cautare.

page rank checker

Citeste si: Cum sa verificam PageRank-ul tuturor paginilor deodata

Sfaturi pentru a creste PageRank-ul

[adsense float=”center”]

 • Tot ce trebuie sa faci este sa obtii link-uri inbound de la alte site-uri reputabile si de incredere.
 • De asemenea, este bine sa pastrezi un control strict asupra link-urilor outbound. Google va judeca atat site-ul tau cat si site-urile la care trimiti link. Cand trimiti link-uri catre site-uri cu PageRank mic, PR site-ului tau poate fi afectat.
 • In timp ce incerci sa acumulezi cat mai multe link-uri, ar trebui sa incerci evitarea link farm-urilor si cercurile de link-uri reciproce.
 • Pentru a mentine un PageRank consistent este foarte important sa scrii continut de calitate.
 • Nu publica continut duplicat pe site. Google uraste acest lucru.
 • Intelege cum continutul site-ului este relevant si folositor pentru vizitatorii acestuia. Revizuieste continutul paginii, fa-l mult mai interesant si evita keyword stuffing.
 • Evita link-urile catre autorii de web spam.
 • Evita cloaking-ul, textele si link-urile ascunse.
Citeste si: 12 sugestii pentru a marii traficul pe blog

Este foarte important sa creezi pagini pentru utilizatori si nu pentru motoarele de cautare. Daca continutul site-ului este bun, informativ si original, atunci site-urile bune te vor face trimitere la tine. Acest lucru face ca PageRank-ul sa creasca. Mentinerea unui PageRank bun este o treaba fara sfarsit. Nu poti face asta doar intr-o singura zi, adaucandu-l la un nivel dorit si apoi sa te odihnesti.

4 Comments

 • Buculesei 28 October 2012 at 9:57 pm

  Bune aceste sfauturi dar ar cam trebui completate .. ;)

 • meinmindz 2 October 2012 at 5:25 pm

  Importante pentru cresterea PRului sunt backlinkuri paginii/saitului, in rest ceilalti factori sunt mai putin importanti. Bineinteles, trebuie sa ai o decenta in ceea ce priveste linkurile externe si trebuie sa ai continut original.

 • Alexandru Ionut 23 September 2012 at 4:44 pm

  Concurenta pe IT este incredibil de mare. Sunt articole foarte bune pe foarte multe bloguri. Despre Minecraft, articolele nu sunt asa extinse mai ales pe Romania. Pe extern gasesti mai multe dar nu si pe Romania. Daca vezi ca iti merge asa bine cu Minecraft, te poti axa mai mult doar pe acela, pana la urma vrei vizite nu sa scrii degeaba.

 • laurentiuD1998 23 September 2012 at 12:08 am

  Frumos articol :)

  PS: este o chestie pe care nu prea o inteleg, este legat de keyword-uri. Articolele legate de IT postate pe blog au putine vizualizari, iar cand postez ceva legat de Minecraft face vizualizari chiar daca acel articol nu este optimizat prea bine, cred ca este din cauza ca primele posturi de pe blog erau despre Minecraft si aveam bine puse keyword-urile, si tot ce este legat de Minecraft este indexact mai bine, sau poate la articole despre IT este concurenta prea mare si ce postez eu nu este vazut prea bine si mai trebuie lucrat la optimizare SEO…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.