Cum sa nu facem greseli de optimizare cand cream continut – business

Indiferent daca esti incepator in tainele SEO sau esti un expert, toti facem greseli in special cand incercat sa facem o optimizare a site-ului cat mai buna pentru motoarele de cautare. Vestea prosta este atunci cand greselile pot avea un efect negativ semnificativ asupra page rank-ului. Dar vestea buna e ca poti corecta o parte din greseli prin a incepe sa te informezi si sa investighezi cu doar un mic efort.

De retinut ca, cerinta de a crea continuu continut pentru clienti nu este chiar asa usor. Dupa ce te-ai informat, investigat si creat continut, nu poti fi sigur ca oamenii il vor gasii pe web.

1. Uita de Flash

Flash este un instrument grozav de prezentare care poate fi foarte eficient daca este folosit cu moderatie. Din pacate, pentru majoritatea site-urilor si blogurilor acesta nu este necesar si poate afecta chiar si page rank-ul acestora. Robotii motoarelor de cautare nu pot citi continut incorporat in fisiere Flash, asta inseamna ca nu vor recunoaste si nu vor indexa.[adsense float=”center”]

2. Renunta la pagina SPLASH

O pagina SPLASH este o pagina web cu un element grafic foarte mare sau logo-ul companiei, si un link catre site. Din nefericire, aceasta este o strategie ineficienta din mai multe motive:
a) nici un keyword pe pagina, nimic de indexat de roboti
b) doar un link intern pe pagina
c) aceste pagini au adesea o redirectionare care de multe ori face ca robotii sa le ignore

In cazul in care optimizarea motorului de cautare este importata pentru afacere, uita de pagina Splash. Pagina Home trebuie sa “dea” bine pentru afaceri si sa reprezinte brand-ul acesteia. Aceasta ar trebui sa fie facila pentru o navigare usoara, continut bogat si legaturi cu alte pagini web.

3. Nu incerca sa pacalesti robotii.

Motoarele de cautare sunt mult mai sofisticate decat realizam noi. Robotii recunosc textul ascuns, spam-ul de keywords, si cloaking care arata continut diferit pentru robotii fata de vizitatori. Toate aceste nu fac decat sa iti strice rank-ul paginii si desigur si pot atrage penalizari prin banarea din motoarele de cautare. Rezultat, nimeni nu iti poate gasi continutul.

4. Include mai mult decat numele companiei in tagul titlului.

Pentru un rank cat mai bun, numele companiei nu ar trebui sa fie singurul element din tagul titlului. Este bine sa il includa dar de asemenea este important sa folosesti cuvantul cheie principal in fiecare tag pentru titlu ai fiecarei pagini. Acest lucru este foarte util pentru clienti si ajuta motoarele de cautare sa identifice diverse pagini de pe site.

5. Nu frunzarii, foloseste doar keywords naturale

Daca este preocupat despre a fi banat de motoarele de cautare pentru spam-ul de keywords, ar trebui sa limitezi folosirea cuvintelor cheie pe pagina. Atat timp cat continutul “suna” natural si se citeste usor, atunci inseamna ca nu faci abuz de cuvinte cheie.

Este o practica buna folosirea cuvintelor cheie in primul si in ultimul paragraf, in head-uri, titlul si in tagurile meta.

Acum ca este mult mai informat, este timpul sa verifici daca ai facut aceste greseli in strategia SEO. Trebuie rabdare si timp pentru ca rezultatul sa reflecte schimbarile facute, iar cresterea rank-ului nu se va lasa asteptat.

Ultuma actualizare 15 July 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.