Cum distribuim link-uri pe Google+ cu atribut nofollow sau dofollow

Tocmai ce am aflat un mic truc de care nu știam, dar pe care vreau să-l împărtășesc cu cititorii acestui blog, despre distribuirea URL-urilor pe rețeaua socială Google+, ca link-uri nofollow sau link-uri dofollow. Link-urile nofollow sunt acele URL-uri care conțin atributul rel=”nofollow”, spunând motorului de căutare să nu le indexeze și să nu permită transferul pagerank-ului prin acestea. În schimb, link-urile dofollow sunt indexate și permit transferul PR-ului de la o pagină la alta. Aceste link-uri sunt cele mai importante pe un webmaster care încearcă să urce un site sau un blog cât mai sus în rezultatele căutării. Link-urile dofollow sunt toate URL-urile care nu au atributul rel=”nofollow”.

Google+ este rețeaua socială care ajută cel mai mult atunci când vine vorba de urcarea unui site sau blog în rezultatele motorului de căutare. Impactul acesteia este mult mai mare față de alte rețele sociale. Impulsul oferit de fiecare +1 sau redistribuire, este mult mai mare față de like-uri sau tweet-uri.

Ceea ce nu știam eu însă, e că pe Google+ pot apărea și link-uri nofollow în postare. Tot timpul am crezut că indiferent ce link postez, acesta transferă pagerank fără nici o problemă. Uite că nu-i tocmai așa. Orice postare de pe Google+ poate conține atât link-uri nofollow, cât și url-uri dofollow. Mai jos am să vă arăt unde apar link-urile nofollow:

postare google+

Dacă vom verifica adresa URL hașurată cu roșu, vom obține următorul rezultat:

link nofollow google+

Cum distribuim un link dofollow pe Google+? Foarte ușor. Folosim opțiunea de inserare a unui URL care ne-a fost pusă la dispoziție de Google.

inserare link google+

În mod normal, atunci când copiem o adresă URL în câmpul de postare, acesta este atașat automat și ca link dofollow. Asta nu se întâmplă și atunci când postăm o imagine, iar în caseta pentru text adăugăm URL-ul. Atunci când postăm link-ul unui articol, dacă totul decurge normal, va fi afișată și o imagine din conținutul link-ului, dar și link-ul fără atribut nofollow. Să luăm ca exemplu postarea mea de mai sus și să verificăm și al doilea URL:

link dofollow pe g+După cum observați, adresa URL de mai sus nu conține atributul nofollow pentru că a fost inserată în mod corespunzător. Atenție, nu putem introduce mai mult de o singur link dofollow la o singură postare. Dacă vom introduce mai multe link-uri în postarea noastră de pe Google+, doar unul va face transfer de pagerank. Restul vor primi atribut nofollow. Pentru unii contează acest lucru, pentru alții este total irelevant.

PS: de ce în postarea mea atât link nofollow cât și link dofollow? Pentru că l-am copiat direct în caseta de text, iar acesta a fost atașat automat ca și link dofollow. Dacă îl inseram doar ca link cu ajutorul opțiunii puse la dispoziție de Google+, atunci nu ar mai apărea și în caseta descrierii.

Ultuma actualizare 12 January 2014 by Alexandru Ionut

9 thoughts on “Cum distribuim link-uri pe Google+ cu atribut nofollow sau dofollow”

    • dofollow sau nofollow, incep sa cred ca au cam acelasi impact..

      insa nici nu inteleg exact ce vrei sa spui

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.