Cum verificam daca site-ul e mobile friendly

20 April 2015

Ar fi culmea sa nu stiti daca site-ul sau blogul pe care-l administrati e sau nu mobile friendly. Adica sa poata afisa cu usurinta continutul pe smartphone-uri si tablete. Sigur, orice site poate fi accesat cu usurinta de pe mobil, insa doar o mica parte din aceste site-uri pot afisa continutul in asa fel incat sa fie usor de citit de catre vizitator, indiferent de rezolutia telefonului utilizat.

Suntem in 2015, si va spun ca o multime de site-uri importante pe care eu le urmaresc, nu sunt mobile friendly. Si mi se pare o mizerie sa nu pot citi atunci cand nu am acces la laptop, ultimele articole si noutati postate acolo.

In cazul in care nu stiti, blogul meu este mobile friendly. Poate afisa foarte usor continutul pe orice telefon. Daca nu ma credeti, puteti verifica. Si poate face asta inca de mult timp. Probabil ca de vreo doi ani. Nu-mi mai aduc bine aminte.

Ce vreau eu sa spun e ca, maine, 21 aprilie, Google va lansa un algoritm care va face ceva curatenie pe net. Va verifica toate site-urile, iar cele care nu sunt mobile friendly, vor simti, probabil, un picaj considerabil in rezultatele cautarii (SERP). Si sper sa fie asa.

Cu ocazia asta, sunt sigur ca site-urile care corespund cerintelor noului algoritm, vor avea parte de un trafic ceva mai bun. Cel putin pana se vor da toti pe brazda.

Daca habar nu aveti daca site-ul sau blogul administrat de voi este mobile friendly, il puteti verifica foarte usor.

5 Comments

 • Farcas Gelu Danut 17 May 2015 at 9:04 am

  Incercati si Responsinator.com

 • Cristian 21 April 2015 at 5:58 pm

  Dacă site-ul e făcut pe un CMS popular, iar majoritatea sunt, simpla instalare a unui plugin rezolvă problema urgent (WPtouch, JSN Mobilize, șamd).

 • Alex 20 April 2015 at 9:52 pm

  Apropo, si Google Webmasters Tools contine un instrument interesant, care se afla in fila «Trafic de cautare» – «Utilizare mobila».

  • Alexandru Ionut 20 April 2015 at 10:34 pm

   Multumesc de pont. Am sa ma uit sa vad despre ce e vorba. N-am mai avut timp sa sap si prin Webmasters Tool. Verific doar erorile care apar si cam atat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.