Cum trecem cu bine peste update-ul facut de Google Panda 3.8

Schimbarea algoritmului Google Panda 3.8 nu a afectat doar bloggerii, dar a distrus o multime de afaceri online. 25 iunie 2012 este data cand Google a lansat update-ul Panda 3.8 care este a treia actualizare a anului. Anterior, Google a actualizat o modificare minora in termenii lor de motoare de cautare care a afectat mai putin de 1 % interogari, dar de data asta, Panda 3.8 a afectat interogari de pana la 1 % la nivel global.

Astfel, rezulta ca aceasta actualizare nu este minora si sunt deja o multime de bloggeri care protesteaza impotriva acestui update. Diferenta dintre cele doua actualizari nu esta una foarte mare, dar inca update-ul curent al algoritmului este usor demoralizator.

Cum poti identifica daca blogul tau este afectat de Panda

O multime de bloggeri si webmasteri sunt inca deprimati si se gandesc cum pot afla daca sunt afectati de panda sau au avut succes si au scapat. Raspunsul este extrem de simplu si se poate afla in cativa pasi.
a) comparati traficul vechi cu cel curent: trebuie sa faceti o diferenta intre traficul de luna trecuta si traficul actual. Daca veti observa o scadere a traficului semnificativa, inseama ca sunteti victima algoritmului.
b) verificati rank-ul in motorul de cautare pentru cuvinte cheie specifice: peste 90% din trafic depinde de Google, deci daca nu exista trafic, atunci cuvintele cheie nu sunt clasate bine in rezultatul de cautare. De la Google analytics sau instrumentul Google Webmaster trebuie sa colectati si sa cautati acele cuvinte cheie care sunt folosite pentru a oferi un rank cat mai mare in motorul de cautare, dar daca nu obtineti acelas loc in SERP atunci sunteti penalizati.

Rezultatul final : Acum, daca rezultatele celor doua teste sunt negative, atunci trebuie sa va zbateti cu fiecare ocazie, cu determinare si sa incercati sa lucrati cu consecventa. Exista cateva metode care ar putea fi puse in aplicare pentru a iesi din nou la lumina, dar nu uitati sa va concentrati la calitate si incercati sa produceti continut extrem de profesionist.

Cum sa revenim de la penalizarea Google Panda 3.8:

Pentru a putea reveni de la penalizarea Panda, trebuie sa ganditi intr-un mod pozitiv si sa incercati sa recuperati vechiul rank, urmarind metodele care ar putea fi utilizate pentru supravietuirea update-ului algoritmului.
1. Mai multa concentrare asupra continutului. Google iubeste calitatea, iar vizitatorii iubesc continutul, asa ca trebuie sa va ganditi mai mult asupra realizarii unui continut de calitate. Facand acest lucru, nu vei indeplini doar nevoia vizitatorilor, dar va juca de asemenea un rol important pentru searching crawlers. Nu va ganditi la bani, prima prioritate trebuie sa fie continutul.
2. Nu faceti Spam sau Black Hat.  Matt Cutts: “In loc de a manipula sau promova Black Hat SEO; utilizatorii ar trebui sa scrie continut superb, chiar daca ei nu vor sa faca White Hat Seo, nu este mare lucru, dar ar trebui sa se concentreze mai mult pe continut.”
3. Fii concis. Umplerea posturilor cu o multime de cuvinte cheie este considerata una dintre cele mai rele tehnici. Pentru a atinge un rank mare e nevoie sa fi concis si sa pui articolul la punct, in asa fel incat utilizatorii sa inteleaga cu usurinta continutul.
4. Scrieti Guest Posturi si creati High PageRank Dofollow Blanklinks . Guest Post-ul intotdeauna a jucat un rol enorm in cresterea autoritatii domeniului, care nu doar indica calitatea site-ului, dar de asemenea, ajuta la la cresterea rank-ului in rezultatelor cautarii. Acesta metoda este veche, dar in continuare, este o tehnica folositoare pentru a stabiliza site-ul.
5. Scrieti zilnic cat mai sincronizat. Trebuie sa scrieti zilnic pentru a vedea Google cat de mult sunteti dedicati blogului. Postarea continutului cat mai sincronizat, nu doar mareste rank-ul Alexa, dar de asemenea va avea un rol masiv in cresterea ratei crawling deoarece boti vor sti cand veti actualiza site-ul.
Daca urmati instructiunile corect atunci nu trebuie sa va faceti griji pentru Google Penguin, deoarece Google va penaliza doar acele site-uri care fie promoveaza “pe nedrept”, fie utilizeaza tehnici gresite. Daca lucrati cu daruire si incercati sa creati un continut de calitate, nimeni nu va poate opri din cursa.

 

Ultuma actualizare 16 May 2015 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.