Cum sa optimizam SEO imaginile completand alt tag

De fiecare data cand adaugam o imagine in articol sau pe o pagina web, trebuie sa completam obligatoriu o descriere (“alt tag”) a imaginii in locul potrivit. Tagul “Alternative Text” face ca motoarele de cautare sa inteleaga despre ce este vorba in imaginea de pe site, si de asemenea ajuta imaginea sa apara in rezultatele cautarii pe Google Image Search pentru cuvintele cheie relevante.

Retineti: Depinde de imagine si de natura acesteia, daca dorim sa nu fie indexata de Google Image Search. Pentru multe site-uri, imaginile pot fi o sursa buna de trafic, asa ca noi decidem ce e de facut . Daca doruim ca imaginile sa nu fie indexate, ar trebui sa folosim in continuare alt tag dar sa utilizam robots.txt pentru a bloca indexarea imaginilor de catre Google image bot.

Cum aflam alt tag-ul unei imagini?

Sa aruncam o privire mai aproape catre ceea ce vorbim in acest post:
1. ne logam in panoul de administrare al site-ului
2. deschidem unul dintre articole (care are o imagine in el) in editorul de posturi.
3. verificam codul html al articolului
4. cautam fragmentul codului pentru imagine (vezi mai jos)[adsense float=”center”]

Tagul / codul imaginii ar trebui sa apara ceva de genul:

<img src="numele-imaginii.jpg">

Cum sa adaugam alt tag pe imagini

Daca utilizam  WordPress, vom putea face acest lucru cu usurinta in momentul cand adaugam imaginea. Putem adauga “alternate text” fie prin intermediul editorului vizual sau in editorul HTML.

Exact asa apare editorul pentru imagini din WordPress:

cum adaugam alt tag unei imagini
Acesta este editorul unei imagini in WordPress, unde putem completa alt-tag-ul acesteia, si in cazul in care e necesar si dorim, putem introduce si o descriere care va aparea exact sub imagine, adica aceste randuri pe care le cititi.
<img alt="alt-tag-ul imaginii (ceea ce reprezinta imaginea)" src=“numele-imaginii.jpg">

Asta a fost tot. Usor de facut, fiind si o parte de baza SEO pe care fiecare autor de continut ar trebui sa o stie. Conteaza foarte mult sa ne optimizam imaginile din punct de vedere SEO. O sa observam ca la un moment dat va aparea si trafic care vine direct din Google Images. Nu foarte mult, dar fiecare nou vizitator conteaza.

Ultuma actualizare 20 July 2013 by Alexandru Ionut

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.