Ce este Search Engine Optimization (SEO)?

SEO sau search engine optimization este o tehnica utilizata pentru a face paginile si site-urile web cat mai utile petru vizitatori si in acelasi timp face ca acestea sa fie cat mai transparente si usor de inteles si de catre motoarele de cautare. SEO este o modalitate la indemana oricui de a obtine cat mai mult trafic si vizualizari pe site-ul sau blogul personal prin crearea de pagini web care au un rank bun in motorele de cautare.

Elemente de baza SEO

Desi nu exista nici o formula magica pentru scrierea unui pagini web care va avea rank mare in motoarele de cautare, sunt cateva lucruri care le puteti face pentru ca acestea sa fie cat mai bune:

1. Scrieti continut puternic (de calitate)

Daca te concentrezi pe nimic altceva, trebuie sa te concentrezi pe continutul paginilor. Motoarele de cautare doresc sa ofere link-uri catre pagini relevante, asa ca ele sunt isi regleaza constant programele de citire si revizuire a continutului paginilor web pentru a se asigura daca este “adevarat” ceea ce ai scris. Continutul este rege pe o pagina web, atat pentru cititori cat si pentru motoarele de cautare. [adsense float=”center”]

2. Scrie HTML valid

In mod ironic, multi dezvoltatori web uita sau sunt concentrati prea tare pe alte aspecte SEO incat neglijeaza limbajul HTML care ajuta paginile cu spidering-ul mai mult decat cuvintele cheie sau descrierea meta.

3. Gasiti expresii bune ale cuvintelor cheie

Ceea ce poate face o expresie buna continand cuvinte cheie poate fi inselator dar este ceea ce ar trebui sa fie pentru optimizarea paginii. Nu incerca sa vi in fiecare fraza cu cuvinte cheie dar in schimb, concentreaza-te asupra unei expresii care surprinde despre ce este vorba in pagina, si asigura-te ca acea expresie se va repeta in continut, in headline-urile paginii si in link-urile din cadrul paginii.

4. Nu optimiza intreg site-ul

Acest lucru poate parea confuz dar multi developeri doresc sa vina cu o singura expresie care contine cuvinte cheie si vor sa optimizeze fiecare pagina a site-ului pentru acea expresie. In timp ce acest lucru face viata mai usoara, nu toate paginile vor fi asa cum va doriti. Concentreaza-te doar pe o singura pagina, gaseste cuvantul (expresia) cheie care functioneaza pe pagina cu pricina si incearca sa o optimizezi. Acum, treci la urmatoarea pagina de pe site. Daca veti reusi sa gasiti pentru fiecare pagina de pe site cate o posibila “intrare” atunci vizitatorii au mai multe moduri de gasire a site-ului.

Nu renunta la SEO

Pentru a vedea rezultatele SEO va trebui sa astepti o perioada de timp destul de lunga. Daca dai search pe un motor de cautare pentru site-ul tau sau pentru o anumita pagina, poate dura zile intregi ca acea pagina sa apara la rezultate. Daca ai facut optimizarea unei pagini existente care deja este in rezultatele motorului de cautare, la aceasta poate dura chiar mai mult pana cand rezultatele vor avea efect.

Nu trebuie sa te descurajezi de ranking-ul site-ului. Aminteste-ti ca daca nu ai ales un termen de cautare foarte popular, poare fi foarte greu sa prinzi top 10 rezultate in cautare (prima pagina) in cele mai multe motoare de cautare. Trebuie sa incerci in continuare – rezultatele efortului sigur se vor vedea.

Ultuma actualizare 8 June 2013 by Alexandru Ionut

1 thought on “Ce este Search Engine Optimization (SEO)?”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.