De ce sa utilizam Google Webmaster Tools

30 September 2012

Dupa cum bine stim, Google pune la dispozitie un numar destul de mare de servicii atat cu plata cat si gratuite care ne pot ajuta sa imbunatatim traficul si sa crestem blogul. Trebuie sa fim constienti de faptul ca Google ofera un set de instrumente puternice care ne ajuta blogul sa creasca. Acest set de instrumente se numeste Google Webmaster Tools.

Accesarea GWT este foarte simpla,www.google.com/webmasters/tools/ si ne logam folosind contul Google. In cazul in care nu avem un cont Google, in cateva minute putem crea unul chiar daca dorim sa folosim doar instrumentele webmaster. De retinut, contul este gratuit.

Urmatoarea etapa consta in adaugarea blog-ului sau site-ului pe care sa il monitorizezi la contul creat. Procesul implica adaugarea unui cod in structura site-ului, care va permite ca Google sa verifice site-ul.

In esenta sa, Webmaster Tools ofera o perspectiva asupra modului in care Google “vede” site-ul, iar noi putem folosi aceste informatii pentru a-l imbunatatii.

Adaugarea Sitemap pentru o mai buna indexare Google

[adsense float=”center”]Sitemap-ul este o lista cu toate paginile blog-ului / site-ului. Pentru a genera un sitemap, cel mai simplu este folosirea unui plugin cum ar fi WordPress SEO by YOAST.  De asemenea, putem folosi Google XML Sitemaps pentru a genera automat un sitemap. Webmaster Tools ne va ghida prin toate procesele necesare trimiterii sitemap-ului catre Google. Facand acest lucru, Google va incorpora site-ul foarte repede si usor in rezultatele motorului de cautare.

Notificari malware si alerte pentru probleme importante

Webmaster Tools poate trimite notificari atunci cand crede ca site-ul este infectat cu malware, sau poate trimite alerte despre alte probleme importante ce tin de site. Avem posibilitatea setarii unei adrese de mail pentru a primi aceste notificari fara sa fim nevoiti sa ne logam de fiecare data in contul webmaster.

Link-uri Inbound

Google Webmaster Tools identifica sursa tuturor link-urilor inbound catre site-ul propriu.

Mai sus am punctat doar o parte din beneficiile folosirii GWT, dar cel mai corect si bine ar fi sa testati singuri toate aceste beneficii acordate de Google facandu-va cont.

4 Comments

 • stefan 2 November 2012 at 9:38 pm

  folosesc google webmaster tools de cand am inceput cu site-urile, il recomand tuturor

  • Alexandru Ionut 2 November 2012 at 9:51 pm

   intr-adevar, e numai potrivit pentru un blogger.

 • Blog misto 6 October 2012 at 6:57 pm

  Nu stiu de ce dar mie nu`mi merge sitemapul .. am exact acelasi plugin ;) dar cand dau pe sitemap nu arata decat :

  XML Sitemap

  Generated by Yoast’s WordPress SEO plugin, this is an XML Sitemap, meant for consumption by search engines.
  You can find more information about XML sitemaps on sitemaps.org.

  This XML Sitemap contains 0 URLs.

  • Alexandru Ionut 6 October 2012 at 8:24 pm

   Foloseste XML Sitemap Generator for WordPress, merge perfect. Eu mi-am generat sitemap-ul zilele trecute si l-am trimis catre Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.