Cum sa aducem trafic pe blog – sfaturi

26 July 2018

Succesul unui blog depinde de numarul cititorilor pe care il are. Este important sa identificam lucrurile care pot genera un trafic considerabil, dar si mentinerea acestuia, deoarece acest trafic poate decide viitorul nostru ca bloggeri. Motivul pentru care majoritatea bloggerilor inca nu au aflat calea catre “succes” este faptul ca aloca 40% din timp cautarii de continut, 20% scris si modificat, 20% aspectului si graficii etc, si doar 20% pentru aducerea traficului. Din pacate, daca avem continut de calitate dar nu avem public, atunci totul este o pierdere de timp.
Alergand pe tot felul de bloguri, am reusit sa creez o lista cu sfaturi care va pot ajuta in aducerea traficului catre blogul vostru.

1. Fixarea unui obiectiv

La fel ca si in orice alta afacere, trebuie sa ne gandim care este obiectivul nostru real. Trebuie sa stabilim singuri carui public ne adresam. Odata ce stim potentialii cititori, cunoastem directia catre care trebuie sa ne indreptam, putand apoi sa aplicam urmatoarele sfaturi pentru a creste traficul pe blog.

2. Oferim continut de calitate.

La fel cum am spus si in alte articole, continutul de calitate conteaza foarte mult, si face ca vizitatorii sa revina cu placere de fiecare data cand au ocazia sa citeasca articolele. Fiind un continut bun, exista posibilitatea ca vizitatorii sa il recomande si altora.

3. Comentam pe alte blog-uri

Acest sfat este pomenit si in alt articol, dar il repet pentru ca necesita multa atentie. Comentatul pe alte blog-uri este foarte important, dar trebuie sa comentam acolo unde avem optiunea de completare cu adresa site-ului. Este foarte important sa comentam pe site-uri cu aceeasi nisa.

4. Optimizam blog-ul pentru motoarele de cautare

Majoritatea noilor bloggeri, considera aceasta etapa ca fiind una foarte dificila. Parerea mea este ca trebuie sa incercati sa invatati cat mai mult, asa cum am facut si eu si inca fac in continuare, despre scrierea articolelor “SEO friendly”

5. Activi pe forumuri

Alaturati-va intr-un mod activ pe forumuri care au popularitate mare, si nu uitati sa va puneti link-ul blog-ului in semnatura, pentru a aparea dupa fiecare mesaj.

6. Articole Guest Post

Spuneti DA acestei initiative. Cautati blog-uri cu trafic foarte mare si care va permit scrierea de guest post-uri, semnandu-va la finalul articolului cu numele blogului vostru.

7. Folosirea trackback-urilor

Trackback-urile permit comunicarea intre bloguri. Poate fi considerata ceva de genul “am ceva ce care te-ar interesa”. Eu public un articol, tu vrei sa comentezi postul meu, dar vrei in acelasi timp sa afle si cititorii tai despre acest lucru, asa ca redactezi un articol pe blogul tau si tremiti un trackback catre blogul meu. Eu primesc trackback-ul si imi dau acordul, sau nu, daca vreau sa il public ca si un comentariu. Comentariul va fi sub forma: un titlu, o mica descriere si link catre blogul tau. Daca reusesti, acest lucru iti poate genera mai mult trafic.

8. Cream top 10, top 50, top 100 articole

Aratati vizitatorilor cele mai vizualizate si apreciate articole.

9. Tutoriale

10. Retele sociale

Nu uitati de retelele sociale. Adaugati cati mai multi in lista voastra de prieteni, astfel incat atunci cand distribuiti  un articol, acesta sa aiba foarte multe sanse de a fi vazut de cat mai multe persoane.

11. Reclama

Facem reclama blog-ului cu fiecare ocazie. De asemenea, putem crea anumite concursuri in fiecare luna, premiul putand consta intr-un tricou personalizat cu denumirea blog-ului :).

12. Aletele

La fiecare cont pe care il aveti pe diferite site-uri, blog-uri, forumuri etc, adaugati numele blog-ului daca exista o asemenea optiune care permite asta. De semenea puteti sa rugati prieteni apropiati, care ar putea da share la articolele voastre pe retelele lor de socializare si care ar putea sa va ajute.

Cateva din aceste sfaturi le-am mai pomenit si in alte articole, vor mai veni si altele la fel de interesante. Multumesc

Articol publicat pe 13 iulie 2012, actualizat pe 26 mai 2018.

5 Comments

 • Ionut Caesar 13 June 2019 at 3:08 pm

  Foarte bun articolul, insa as vrea sa-ti cer sa fii putin mai explicit in ceea ce priveste punctul 4, despre scrierea articolelor “SEO friendly”. Ai putea face un exemplu? Cum ar putea fi un articol despre chat romanesc, cate parole cheie sa contina un articol?

 • Havrince Daniel 13 July 2012 at 7:59 pm

  Vezi ca si zoso zice ceva interesant despre bloguri.

  • Alexandru Ionut 13 July 2012 at 8:05 pm

   nu stiam de el, o sa ma uit sa vad despre ce e vorba

 • Bucur 13 July 2012 at 2:23 pm

  foarte interesant acest blog/site al tau are o gramda de articole foarte bune.Mai ales pentru ubuntu ce ma intereseaza si folosesc eu…

  • Alexandru Ionut 13 July 2012 at 3:41 pm

   si eu folosesc Ubuntu 12.04. o sa mai adaug zilele astea cateva articole interesante pentru Ubuntu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.