02 august 2012 – Google a facut al treilea update al Page Rank-ului din acest an

2 August 2012

In timp ce bloggerii si webmasterii au fost ocupati in lupta impotriva recentului update Google Panda 3.9, inca odata Googla a intrat in actiune cu al treilea update al Page Rank-ului site-urilor din acest an desi era de asteptat spre sfarsitul lunii august. Google a continuat moda cu care ne-a uimit luandu-ne prin surprindere cu Google PageRank Update pe data de 2 august 2012. Procesul este inca in progres durand pana la 24 ore. Foarte multe bloguri au fost afectate de acest update deoarece asteptarile acestora erau de a obtine un Page Rank mai mare dar tocmai au pierdut din rank sau rank-ul a ramas neschimbat.

 

Importanta de a avea un Page Rank mai mare

Majoritatea bloggerilor si webmasterilor cred despre PageRank ca este destul de util dar userii cu mai putina experienta cred despre acesta ca este crucial. Importanta Page Rank-ului poate fi considerata reflexia Google a majoritatii punctelor cheie a unui site in rezultatele motorului de cautare. Atunci cand PageRank-ul este decent, sansele sunt extrem de mari ca site-ul tau sa fie clasat cat mai sus decat alte site-uri in rezultatele motorului de cautare. Dar retineti un lucru, continutul inainte de toate.

 

 Cresterea Page Rank-ului dupa actualizare

Actualizarea site-ului in mod regulat, ceea ce inseamna cresterea numerelor de pagini si crearea de link-uri interne intre acestea poate insemna o sansa de a avea un Page Rank mai bun. Backlink-urile in cantitate mare si dar si cu calitate buna, sunt benefice pentru site.

Ceea ce facem de obicei este schimbul de link-uri care uneori functioneaza iar alteori nu. Este bine sa ai link-uri la site-uri cu calitate mai mare deoarece acestea te pot ajuta la urmatorul update al Page Rank-ului iar rank-ul site-ului personal va creste.

Incearca sa publici guest post-uri deoarece acestea pot fi benefice pentru a creste credibilitatea site-ului propriu si nu numai ca va imbunatatii SEO, dar va juca si un rol important in imbunatatirea Page Rank-ului. [adsense float=”center”]

Vezi si: Ce inseamna SEO?

MyStreet7.com

Actualizarea Page Rank-ului si-a pus amprenta si pe blogul meu iar schimbarea adusa este in bine. Peste noapte m-am trezit cu Page Rank 2 iar site-ul pare sa prinda viata avand trafic din ce in ce mai mare din Google.

Am fost rasplatit dupa foarte multe ore de munca, dupa o serie de modificari care au imbunatatit SEO, dupa actualizarea site-ului cu regularitate si incercarea de a scrie articole de calitate.

Succesul se datoreaza si unor prieteni noi pe care mi i-am facut, care m-au ajutat cum au putut in special cu sfaturi. Printre acestia se numara Iosif Bancioiu (fara el nu eram aici), Alex (m-a ajutat foarte mult cu sfaturi  si informatii), Marius (multe sfaturi, mai ales la inceput) si Vlad (prieten si fost coleg in liceu, autor pe mystreet7.com). Sper sa nu fi omis pe cineva important.

Au contat foarte mult si guest post-urile de pe arenait.

10 Comments

 • byetsoft 3 August 2012 at 6:25 pm

  De la 0 la 1, usor dar sigur. Sper sa ma tin mai mult de treaba.

  • Alexandru Ionut 3 August 2012 at 6:27 pm

   Lasa ca e bine. Altii au picat rau de tot.

 • Cornel 3 August 2012 at 2:11 pm

  Eu am ramas la pr2. Ce-i drept, in ultima vreme la comentarii pe alte bloguri am participat foarte putin spre deloc.

  • Alexandru Ionut 3 August 2012 at 2:17 pm

   La mine a fost o surpriza, m-am ales cu pr2. Legat de comentariile pe alte bloguri, intr-adevar sunt foarte bune. Iti vor aduce trafic, dar nu ajuta foarte mult pentru Page Rank doar daca (probabil) link-ul lasat sa fie dofollow. Conteaza sa faci si guest posturi, sa ai si un continut de calitate, sa scrii frecvant. Daca vei citi articolele mele despre blogging tips..etc.., eu am respectat foarte mult si cat de bine am putut ceea ce am scris in ele. Si a fost sa fie :)

  • Cornel 3 August 2012 at 2:51 pm

   Normal ca te citesc, doar suntem parteneri. Apropo, am gresit datele de contact de la autocompletare, de acum o sa mut gravatarul pe outlook ca am prins un nume de email foarte bun.

  • Alexandru Ionut 3 August 2012 at 2:53 pm

   Nici o problema. Acum am aflat ca ai 2 site-uri.

 • Yamasha 3 August 2012 at 10:08 am

  Cu placere. Pentru mine, pe blogul personal n-a fost chiar de bun augur update-ul. Am scazut de la 3 la 2 dupa ce am trecut prin cateva update-uri. Dar probabil link-urile dofollow au avut importanta lor. O sa incerc sa revin usor, usor. Nu “da bine” sa ai PR mic, chiar daca in trafic nu are nicio relevanta.

  • Alexandru Ionut 3 August 2012 at 6:43 pm

   tocmai acu mi-am aprobat comentariul ca era bagat la spam si nu il vazusem. scz. Mda..am vazut multe site-uri mari scazand de la 5 la 3 :D..dar asta e viata.

 • Alexandru Ionut 2 August 2012 at 9:26 pm

  Sunt articole la care practic nu ai ce comenta. Doar in cazul in care nu intelegi ceva, sau daca e un articol – tutorial, poti lasa un mesaj doar daca nu intelegi un anumit pas sau ceva de genul. Stiu multe site-uri de prestigiu care nu au multe mesaje. Mesajele nu inseamna neaparat trafic.
  Legat de postarea periodica a articolelor, imi dau toata silinta..cu toate ca acum sunt prins si in alte chestii care imi ocupa toata ziua.

 • laurentiuD1998 2 August 2012 at 9:13 pm

  Bravo! :) Chiar meriti, vad ca scri in fiecare zi destule articole interesante :) Nu prea inteleg de ce nu prea ai comentarii…

  Eu am ramas tot la PR1 :)) daca soramea nu posta pe forumuri si nu avea blogul meu la semnatura ramaneam cu PR n/a :)) oricum, cand o sa ma apuc cu adevarat de blogging o sa-mi cumpar un domeniu .com ca asa pe blogspot sunt cam limitat la multe chestii…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.