Voi spune NU tabletelor Samsung

10 October 2016

Nu voi mai cumpara tablete Samsung, fiind putin suparat pe strategia lor proasta de a oferi actulizari software produselor oferite de ei clientilor. In ultimii trei ani am cumparat doua tablete de la acest producator, dispozitive care m-au multumit din punct de vedere hardware, dar nu si din punct de vedere software.

Prima tableta cumparata a fost un Samsung Galaxy Tab 2, care a mers destul de bine, dar care nu a primit niciodata o actualizare a sistemului de operare, in afara de cea disponibila imediat dupa ce desigilai tableta si o aprindeai pentru prima data. Faptul ca am cumparat-o noua, din magazin, la un an dupa lansare, nu poate fi considerata o scuza din partea celor de la Samsung.

A doua tableta comparata fiind Samsung Galaxy Tab S, luata la aproximativ un an de la lansare. Aceeasi poveste ca si cu Tab 2. Am primit un update al sistemului de operare imediat dupa ce am aprins-o prima data.

Daca acum cateva luni apareau articole despre lista principalelor dispozitive Samsung care vor primi un upgrade al sistemului de operare la versiunea 6 Marshmallow, printre ele aparand si Tab S, mai nou, se pare ca tableta nu va primi nici o actualizare a sistemului.

samsung-galaxy-tab-s

De ce? Ati putea spune ca a fost lansata in iulie 2014, fiind destul de veche pentru o versiune noua de Android. Daca ati intrat pe link-ul de mai sus, sigur ati citit comparatia facut de mine intre Tab S si S2. Tinand cont de puterea hardware oferita de Tab S, nu as exagera daca as sustine ca tableta poate rula perfect android 6 (pe care, mai mult ca sigur, nu il va primi), dar poate duce inclusiv Android 7.

De ce alege Samsung sa faca mizeria asta? Pentru ca sunt multi clienti ca mine, care nu isi vor schimba tableta anual. Ceea ce pentru ei nu-i un lucru bun. Stim bine ca ei scot produse pe banda rulanta, doar de dragul de a le modifica versiunea. Ca doar nu pot inventa ei ceva nou (hardware sau software) de fiecare data, care poate face diferenta fata de versiunea anterioara a produsului.

Alegand prostia asta de strategie pentru actualizarea software a produselor lor, pe mine m-au pierdut ca si client. Pot sta linistiti, nu le voi mai cumpara nici o tableta. De telefoane nu vorbesc, n-am avut niciodata un smartphone Samsung. Ce-i drept, am cumparat un Galaxy S6 Edge Plus, cadou, iubitei mele. Garantat, urmatorul nu va mai fi Samsung.

8 Comments

 • SorinC 11 October 2016 at 8:45 pm

  Si eu am Galaxy S6 (dual-sim) si cred ca urmatorul meu telefon n-o sa mai fie Samsung mai mult ca sigur desi primeste update-uri :))

  • Alexandru Ionut 11 October 2016 at 9:07 pm

   De ce? Vrei iPhone? :)

  • SorinC 12 October 2016 at 10:04 am

   Nu,nu sunt fan IOS,inca nu ma vad cu sistemul si integrat in ecosistemul Apple :) Cand am avut de ales un smartphone nou mai ziceau prietenii sa iau un IP6,dar nu….mai ales ca aveam nevoie si de dual-sim la vremea respectiva.

 • cristian 10 October 2016 at 9:30 pm

  Pune-i IronRom și-ai rezolvat problema. Cât despre update-uri, să fim serioși, în afară de Google ce alt producător de tablete își mai fac griji pentru update-uri?

  • Alexandru Ionut 10 October 2016 at 10:15 pm

   Nu-s fan root-arii tabletelor sau telefoanelor. Insa, am sa vad ce ofera IronRom si poate-l pun pe tableta.

 • Emil 10 October 2016 at 12:08 pm

  Eu am o tableta lg v955 aparuta anul trecut dar nu am primit actualizare numai cand am porniti prima data exact ca tine la samsung ruleaza android 5.1.1 plus un telefon lg flex 2 care nici el nu a primit actualizare la android 6. Am trimis email celor de la lg romania si au spus ca va primi actualizarea lg flex 2 dar au trecut vreo 5 luni si nimic. am mai scris o data si au raspuns ca sunt ceva probleme cu softul pt. Acest telefon dar ca va veni actualizarea. Iar in privinta tabletei mi-au raspuns ca nu se vinde de lg in romania si nu pot da un raspuns

  • Alexandru Ionut 10 October 2016 at 10:14 pm

   Nu gasesc tableta lg v955.

  • Emil 11 October 2016 at 2:58 am

   Am gresit este lg v935

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.