Unitate curatata de praf dupa mai bine de 4 ani

Astazi mi-am luat inima-n dinti si am rupt sigiliul unuia din calculatoarele de la munca, pentru ca ma saturasem sa vad atat praf in unitatea centrala. Am avut o tentativa sa curat unitatea centrala acum ceva vreme, dar ma speriasem de sigiliul pentru garantie, plus ca mereu a intervenit cate ceva si nu puteam inchide calculatorul

De retinut, la serviciu folosesc doua calculatoare care merg non-stop, cel putin de 4 ani si jumatate cat am eu la firma. Asta pentru ca programul camerelor de supraveghere trebuie sa ruleze continuu, programul de facturare, programul pentru cantarirea camioanelor, teamviewer-ul care trebuie sa fie mereu disponibil sefilor etc. Le ma dau eu cate un restart cand merg prost sau cand pica curentul. In rest, asa le-am gasit, aprinse. Asa au ramas de-a lungul acestor ani, zi – noapte :).

Practic, imi e destul de dificil sa le inchid pentru mai mult de cateva minute. Insa, astazi mi-am facut timp de unul. Am deschis unitatea centrala cu frica, sa nu cumva sa explodeze praful.

 

blank

blank

Din fericire, nimic de speriat. Doar praf adunat de cativa ani, nimic iesit din comun. Cei drept, cred ca si la un calculator tinut in casa se poate aduna atat praf in aproape 5 ani sau ceva de genul.

De data asta, nu am mai folosit metoda mea de curatare de praf a calculatoarelor, pentru ca la munca am un compresor industrial care-i setat de 20 bari. Desigur, nu am suflat praful la presiunea aia, ca doar nu am bani de aruncat pe unitati centrale. Vreau doar sa spun ca nu am folosit spray-uri pentru ca trebuia sa consum vreo doua.

Rezultatul il puteti vedea mai jos. Unitatea centrala este ca noua.

blank

Apropo, daca stiti vreun compresor foarte mic, portabil, pe baterii sau la 220V, dar care sa aiba putere cel putin cat un spray cu aer comprimat, imi puteti lasa link in comentarii. 

Ultuma actualizare 31 December 2016 by Alexandru Ionut

5 thoughts on “Unitate curatata de praf dupa mai bine de 4 ani”

  1. eu folosesc Haartrockner-ul ( uscatorul de par/feon ) lui nevasta-mea. Cand nu e acasa, desfac computerul si-l suflu pe tot, cu duza aia subtire ca o fanta. Este destul de bun la curatare.

    Reply
    • Buna idee :)) n-am incercat, insa ma indoiesc sa fie atat de eficient. Si trebuie sa ai mare grija cu aerul cad.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.