Revin spre sfârșitul lunii cu noi articole

Eu așa sper. Am fost și am făcut contract cu Belgacom pentru internet, mi-au dat o cutie cu modemul și o mulțime de prize și cabluri, dar trebuie să aștept mult și bine să dea drumul la net. Ideea e cam așa:

1. mergi la Belgacom, alegi pachetul preferat (în cazul meu, doar net. Fără telefon și TV. Chiar n-am nevoie de așa ceva).

2. primești o cutie care conține un modem și toate necesare.

3. alegi să vină cineva de la firmă să instaleze modemul și toate prostiile prin casă, iar prețul este de 150 euro, sau alegi să ți-l instalezi singur și costă doar 50 euro activarea. Am ales instalarea personală pentru că nu-i mare brânză.

4. la 2 zile vine un plic cu trei pagini care conțin mai multe informații și conturi necesare accesării serviciilor providerului. Oricum, n-ai ce face cu ele fără să ai acces la net.

5. La nu știu câte zile trebuie să primim un mesaj care conține data și ora când un nene de la Belgacom va veni să activeze netul cu bețișorul fermecat. A trecut o săptămână, dar n-a venit nici un mesaj. Am sunat la sediul central și le-am povestit situația mea și că îmi trebuie netul neapărat, dar mi-au zis că până pe 26 februarie nici să nu mă mai gândesc la asta. Dar nici atunci nu se știe sigur. Voi vedea ce și cum.

Până una alta, se mai odihnește și laptopul. Am 3G pe mobil, dar nu verific decât mail-urile și feedly. Pe calculatorul de la muncă n-am timp să mă ocup și de treburile mele personale pe net. Folosesc doar programele necesare și stau doar pe trei site-uri de unde comand piese și produse pentru firmă.

Promit că o să revin cu subiecte interesante. Mai aveți ceva de așteptat, dar sper să se rezolve. Apropo, chiar voiam să vă spun că suntem în 2014, dar în Belgia încă există net limitat. Depinde ce pachet achiziționați. Să nu vorbesc de net care e extrem de prost, dar majoritatea pachetelor sunt limitate. Au limită de volum, iar asta se întâmplă în 2014 într-o țară ca Belgia.

Am achiziționat cel mai mare pachet de net de la Belgacom, care arată așa:

pachet net belgacom

Celelalte două pachete inferioare au limită de volum de 100 GB, respectiv 150GB.

Ne auzim curând.

Ultuma actualizare 6 September 2014 by Alexandru Ionut

15 thoughts on “Revin spre sfârșitul lunii cu noi articole”

 1. Trebuie sa recunosc ca am rămas un pic blocat.Ma așteptam ca în Belgia lucrurile sa fie diferite. In Italia internetul nu depășește 7mbs.Activarea durează cam trei săptămâni.Deja am schimbat trei furnizori de internet cu același rezultat.Banda slaba download upload,căderi,în orele de vârf abia dacă poți sa navighezi.Pentru cei ca noi care au site-uri de întreținut e o adevărată pacoste.Sa auzim de bine.Cu respect, daniel!

  Reply
  • Deci Italia sta mai prost si la net. Eu care credeam ca doar la asigurare auto. Inseamna ca eu ma plang aiurea de sistemul de aici. Interesant e ca in Ro au venit cu cablu acasa in doar 2 sau 3 zile, iar dupa conectare, netul functiona. Upload real in client de 9MB/s su down de 11MB/s. Pana sa ma mut din centrul Bruges-ului, acolo trageam cu 1.2 MB/s si upl de 150KB/ sec. Pachetul pe care l-am ales dar inca n-am parte de el ar trebui sa sune mai bine :d

 2. In Romanica,cei de la Romtelecom vin rapid și îți instalează și activează netul în trei zile și, după ce te convingi că e scump și lent, durează 3 luni să te deconectezi (dacă te țin nervii)…

  Reply
  • UPC-ul e bun din cate stiam eu, dar de 2 ani si ceva nu mai am habar de ceea ce ofera firmele din ro, darstiu ca netul e foarte bun, iar pretul e ok.

  • Exact. Si aici abia de se taraie netul. Ideea e ca belgienii nu-s ca romanii sa aiba nevoie de teava larga :d. Eu fiind obisnuit cu netul din ro, e normal sa am alte asteptari aici. Dar uite ca nu-i.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.